Bogudgivelse: Fradragsbeskæring af finansieringsudgifter

Fradragsbeskæring af finansieringsudgifter udgør den første samlede fremstilling af de komplicerede rentefradragsbegrænsningsregler i selskabsskattelovens §§ 11, 11 B og 11 C.

14/09/2012

Fradragsbeskæring af finansieringsudgifter udgør den første samlede fremstilling af de komplicerede rentefradragsbegrænsningsregler i selskabsskattelovens §§ 11, 11 B og 11 C. Reglerne indførtes med henblik på atskabe en mere robust og konkurrencedygtig selskabsbeskatning, hvilket som minimum forudsætter en forudsigelig retstilstand. Bogen er et bidrag til sidstnævnte.

Bogen indeholder en dybdegående retsdogmatisk analyse af SEL §§ 11, 11 B og 11 C, herunder en analyse af den EU-retlige konformitet. Ydermere foretages en analyse og vurdering af det grundlæggende skattemæssige behov for rentefradragsbegrænsningsregler samt af alternative løsningsmodeller. Fradragsbeskæring af finansieringsudgifter er relevant for teoretikere, praktikere og rådgivere m.v., der beskæftiger sig med selskabsfinansiering fra et skatteretligt perspektiv.

Bogen er forfattet af Michael Tell, og udgivet af Jurist- og Økonomforbundets Forlag. Bogen kan erhverves her.

Sidst opdateret: Communications // 31/10/2012