CEV medvirker i landsdækkende udgivelse

Nyheder

Professor og akademisk leder af CEV Niels Westergård-Nielsen, professor Morten Bennedsen og ph.d. Ellen M. Korsager, bidrager til den landsdækkende udgivelse "Generations- & Ejerskifte"

 
15/03/2016

I den landsdækkende udgivelse "Generations- & Ejerskifte" bidrager Niels Westergård-Nielsen, Morten Bennedsen og Ellen M. Korsager fra Center for Ejerledede Virksomheder med deres nyeste forskning.

Niels Westergård-Nielsen og Morten Bennedsen bidrager bl.a. med at præsentere fem spørgsmål som en ejerleder bør stille sig selv, i forbindelse med planlægning af deres virksomheds fremtid. Spørgsmålene omhandler blandet andet hvilken exit model der skal gøres brug af, om virksomheden fx generationsskiftes eller sælges, familiens rolle i virksomheden og de finansielle konsekvenser et ejerskifte kan have.

Ellen M. Korsager introducerer "Ejerskabsbarometeret" - et værktøj til afklaring af det psykologiske ejerskab. Værktøjet inddeler ejere i fire forskellige typer afhængig af graden af deres behov for kontrol og identifikation med virksomheden. Den indlevende ejer identificerer sig i høj grad med virksomheden, men har ikke et voldsomt behov for kontrol, mens den afklarede ejer hverken føler et stort behov for kontrol af eller identifikation med virksomheden. Den dominerende ejer er derimod eneråder og træffer alle beslutninger selv, mens den formelle ejer ikke ser at virksomheden opfylder andet behov hos ham end behovet for at tjene penge.

PDF iconLæs hele udgivelsen her

Sidst opdateret: Centre for Owner-Managed Businesses // 08/10/2019