Center for Ejerledede Virksomheder

Forelæsninger, konferencer og interview

CBS Business Connect konference: Ledelse af entreprenørskab
Onsdag den 6. september fyldte CBS Business Connect CBS’ største auditorium med folk fra erhvervslivet, bl.a. alumner, eksterne lektorer, iværksættere, virksomhedsansatte og -ledere.

Dagens tema var 'ledelse af entreprenørskab', hvis mål var at kaste lys over entreprenørskab fra alle vinkler, både politisk, forskningsmæssigt, organisatorisk og praktisk.

Business Connect konferencen stillede skarpt på entreprenørskab fra alle vinkler, bl.a. på behovet og forudsætningerne for entreprenørskab og iværksættere i Danmark, og hvilke forhold der spiller ind.

Læs mere om konferencen her
Hør tre entreprenører give deres syn på ledelse og entreprenørskab her

Konference: Ejerledelse - Planlæg for fremtidenCenter for Ejerledede Virksomheder ved CBS, INSEAD og Industriens Fond bød fredag den 15. april 2016 velkommen til konferencen "Ejerledelse - Planlæg for fremtiden".

På konferencen blev der sat spot på danske ejerledede virksomheder og særligt på ejerstrategi, det aktive ejerskab og planlægningen af virksomhedens fremtidige udvikling. Emnerne for dagen var blandt andet det nye strategiske værktøj "Ejerstrategi-kortet" - et værktøj til planlægning af fremtidens ejer- og lederskab i virksomhederne - samt den personlige oplevelse af ejerskabet, og hvordan man som ejerleder kan planlægge en fremtid for virksomheden, uden sig selv.

Derudover blev resultater fra den kommende rapport "Ejerlederne og ejerskiftet" præsenteret. Dagen bød på præsentationer fra både ejerledere og forskere, samt paneldebatter bestående af ejerledere, rådgivere, forskere samt ægtefælle.

Se videoer af dagens oplæg og hent PowerPoint præsentationer fra dagen her

Konference: Ejerledelse - Nu og for fremtiden

I februar 2015 afholdte Center for Ejerledede Virksomheder i samarbejde med Insead og Industriens Fond konferencen "Ejerledelse - nu og for fremtiden"

Konferencen satte spot på danske ejerledede virksomheder, og havde særligt fokus på langsigtsplanlægning, ejerstrukturer og udvikling i virksomhederne.
På konferencen var forskere, rådgivere og ejerledere på talerstolen, hvor de præsenterede både den nyeste forskning og hands on erfaringer. I videoen herunder kan du se højdepunkter fra konferencen samt interview med flere af konferencens oplægsholdere.

Se videoer af dagens oplæg og hent PowerPoint præsentationer fra dagen her og se sammendrag fra konferencen her
Konference: Familieejede virksomheder i Danmark
Hvilken betydning har familieejede virksomheder for Danmark? Dét spørgsmål blev taget op på en konference afholdt af Cepos, Insead og CBS på Ny Carlsberg Glyptotek i marts 2014. Baggrunden for konferencen var, at de to danske professorer Morten Bennedsen, Insead, og Kasper Meisner Nielsen, Hong Kong University, i 2013 gennemførte et stort forskningsarbejde med at kortlægge de danske familieejede virksomheders betydning. Se videooptagelser fra konferencen nedenfor.

Konference: Virksomhedsledelse, familievirksomheder og økonomisk udvikling
På denne konference afholdt i 2011 på The Hebrew University of Jerusalem kan du høre en række af verdens førende eksperter og forskere diskutere de økonomiske og ledelsesmæssige udfordringer og potentialer, som virksomheder i dag står overfor. I videoen herunder medvirker blandt andre den danske forsker Morten Bennedsen, der fortæller om familievirksomhedernes nuværende og fremtidige rolle i den globale økonomi.

Interview: Hvordan familievirksomheder kan planlægge for fremtiden
I dette interview fortæller professor Morten Bennedsen fra Insead om familievirksomheders udfordringer ved ejerskabsoverdragelser. Han understreger vigtigheden af langsigtet planlægning og at man som familie og virksomhed har en klar strategi for, hvordan man forholder sig til familiemæssige, markedsmæssige og institutionelle udfordringer.

 

Sidst opdateret: Centre for Owner-Managed Businesses // 09/07/2019