Publicering

J. C. Ry Nielsen: 'Deltagerorienteret lederuddannelse'

01/03/2011

J. C. Ry Nielsens kapitel (forfattet sammen med Dorthe Pedersen) 'Deltagerorienteret lederuddannelse' er lige blevet udgivet i Poula Helths bog Ledelse og læring i praksis.

Introduktion af bogen

Vores samfund bruger omkring 15 mia. kr. om året på efteruddannelse af ledere og medarbejdere. Der bliver ikke gennemført effektmålinger af, hvad vi samfundsøkonomisk får ud af alle de penge. Men hvad værre er, der er ringe opmærksomhed på, hvordan kompetencerne bliver brugt i praksis.

For at skabe større opmærksomhed på, hvordan virksomhederne kan anvende de ansattes kompetencer, kræver det fokus på læring. At ansatte har lært noget på deres efteruddannelse, er ikke det samme som, at de også kan bruge det lærte hjemme på arbejdspladsen.

De seneste års udbredelse af diplom- og masteruddannelser for ledere har styrket samarbejdet mellem uddannelsesinstitutioner og virksomheder. Begge parter skal, som bogen viser, blive mere bevidste om, hvordan de skaber læring, som kan bruges i praksis.

Men frem for alt, skal kompetenceudvikling have positiv effekt i praksis, bør virksomhedernes ledelse prioritere læring som en vigtig opgave.

Poula Helth (red.) Ledelse og læring i praksis

Samfundslitteratur

328 sider

1. udgave 2011

ISBN: 978-87-593-1484-5

299 kr.

Sidst opdateret: Communications // 25/10/2012