Center for Civilsamfundsstudier

Forskningscenterets mål er at give originale bidrag til civilsamfundsstudier i ind- og udland. Læs mere om CBS Center for Civilsamfundsstudier på vores engelske side og på vores hjemmeside (se links herunder)

CBS Center for Civilsamfundsstudier

Dansk samfundsvidenskab har meget at byde på, når det gælder studier vedrørende stat og marked, men ikke nær så meget når det drejer sig om civilsamfundet, hvor massemedier, fonde, foreninger og andre selvejende institutioner spiller toneangivende roller. Denne mangel på forskningsbaseret viden vil CBS Center for Civilsamfundsstudier (CfC) forsøge at råde bod på.

CfC blev oprettet i marts 2013, finansieres af interne og eksterne bidragydere, med Realdania, TrygFonden og Tuborgfondet som hovedsponsorer. Målet er at skabe originale bidrag til de sparsomme danske civilsamfundsstudier. Vore analyser sætter i særlig grad fokus på socialøkonomisk virksomhed, interessevaretagelse samt ledelsesmæssige udfordringer for selvejende organisationer.

De seniorforskere og Ph.D. stipendiater, der konstituerer kernegruppen ved CfC, vil blive suppleret med førende forskere fra ind- og udland. Desuden inddrager CfC en bred vifte af civile interessenter. Forskningsresultaterne formidles gennem mødeaktiviteter, fagfællesbedømte publikationer i internationale tidsskrifter samt journalistisk formidling via presse, radio og tv.

Læs mere om civilsamfundet og CBS Center for Civilsamfundsstudier på www.civilsamfundet.dk og på vores engelsk side på CBS.dk