Reform af den Offentlige Sektor: Den vigtigste kilde til konkurrenceevne?

Carsten Greves seminar i rækken af SONIC seminarer, som medlemmer af forskerholdet under overskriften "Danmark i en Global Verden: Institutionel competitiveness" afholder i efteråret.

 
Onsdag, 13 november, 2013 - 16:00 to 17:30

Reform af den Offentlige Sektor: Den vigtigste kilde til konkurrenceevne?

Debat med prof. Carsten Greve, CBS og formand Bente Sorgenfrey, FTF
”Jeg tror på konkurrencestaten som den moderne velfærdsstat.” Sådan sagde finansminister Bjarne Corydon sidste sommer. Udtalelsen blev af flere kommentatorer udlagt som Danmarks mest magtfulde mands bud på en ny socialdemokratisk fortælling. Og siden har debatten raset. By-, Bolig og Landdistrikt-minister Carsten Hansen ”brød sig ikke om ordet”, imens leder af det Konservative Folkeparti Lars Barfoed omvendt hilste konkurrencestaten velkommen. Forfatter Carsten Jensen forudså endda at Helle-Thorning Schmidt ville gå over i historien som den sidste socialdemokratiske statsminister, hvis konkurrencestaten blev en realitet.
 
Debatten har dog rejst flere spørgsmål end svar. Hvad er en konkurrencestat? Hvordan konkurrerer den? På hvilke vilkår? Og med hvilket formål? Hvilken form for konkurrencestat er Danmark ved at udvikle? Og udelukker konkurrencestaten velfærdsstaten? Netop de spørgsmål har et hold af Danmarks førende samfundsforskere undersøgt i et af de hidtil mest omfattende danske forskningsprojekter om konkurrencestater. I efteråret løfter de for første gang sløret for deres resultater i samtale med en række toneangivende debattører og meningsdannere. Og du er inviteret til at deltage. 
 
I efterårets andet foredrag vil professor Carsten Greve, CBS, og formand Bente Sorgenfrey, FTF belyse hvordan 00’ernes talrige reformer fundamentalt har forandret den offentlige sektor, for at gøre Danmark klar til international konkurrence. De vil diskutere hvilke konsekvenser fremvæksten af en konkurrencestat vil få for offentlig ledelse, organisering, styring og forvaltning og giv bud på hvordan fremtidige reformer kan planlægges og gennemføres mest hensigtsmæssigt.
 
Seminaret er åbent for alle interesserede, men på grund af et begrænset antal pladser anbefales det, at tilmelding sker på http://www.cbs.dk/tilmelding-seminar-ved-carsten-greve 
 
Pladserne fordeles ud fra først-til-mølle-princippet.  
Sidst opdateret: Department of Business and Politics // 17/12/2017