Open Access-aftale med Elsevier

En konsortieaftale der trådte i kraft d. 1. januar 2021 betyder at forskere fra danske forskningsinstitutioner kan publicere deres forskning som Open Access uden beregning i en række af Elseviers tidsskrifter.

Den 1. januar 2021 trådte en ny konsortieaftale mellem forlaget Elsevier og danske forskningsinstitutioner i kraft. Aftalen betyder at forskere fra danske forskningsinstitutioner kan publicere deres forskning som Open Access uden beregning i en række af Elseviers tidsskrifter. Aftalen gælder foreløbig frem til den 31. december 2024.

Læs her hvordan du gør brug af Elsevier-aftalen i forhold til at publicere Open Access gratis:

Betingelser

Følgende betingelser skal være opfyldt for at opnå Open Access uden beregning:

  • Artiklen skal være indsendt til tidsskrifter efter den 1. januar 2021
  • Corresponding author skal være affilieret til Copenhagen Business School
  • Tidsskriftet skal være indbefattet af aftalen (se mere om, hvilke tidsskrifter, der er indbefattet af aftalen nedenfor)

Sådan gør du

Når din artikel bliver accepteret til publicering, modtager du en mail med et link til the “post-acceptance author journey”. For at sikre, at din artikel publiceres som Open Access ud beregning skal du udfylde formularen på følgende måde:

  • Vælg ’Copenhagen Business School’ som ’Corresponding Author’s Organization’.
  • Vælg ’Gold OA’ for at publicere din artikel uden publiceringsgebyr.
  • Vælg en Creative Commons-licens. Du kan vælge mellem følgende to licenser: CC-BY eller CC-BY-NC-ND

Hvilke tidsskrifter er indbefattet af aftalen?

Aftalen indbefatter de fleste licenstidsskrifter, men enkelte er undtaget (ca 170 tidsskrifter). Hvis du vil vide om et tidsskrift er indbefattet af aftalen, kan du søge efter det her.

Gyldne Open Access-tidsskrifter (tidsskrifter der ikke er abonnementsbaserede, og hvor alle artikler udgives som Open Access) er ikke med i aftalen. Hvis du publicerer i et af disse tidsskrifter, skal du derfor betale en Article Processing Charge (APC). Se en liste over Elsevier's Gyldne Open Access-tidsskrifter PDF icon her.

Læs mere om aftalen i CBS Biblioteks LibGuide om Open Access og kontakt os gerne hvis du har spørgsmål til aftalen på oa@cbs.dk.

Sidst opdateret: CBS Library // 04/04/2024