Department of Business Humanities and Law

Tietgenprisen 2009

- Christian Geisler Asmussen og Steen Andersen er årets prismodtagere

04/03/2009

 

Christian Geisler Asmussen og Steen Andersen er årets prismodtagere

De beskæftiger sig begge med de globale udfordringer, som mange virksomheder står overfor. Og torsdag den 2. april 2009 fik de overrakt årets Tietgenpris.

 

Christian Geisler Asmussen fra Center for Strategi og Globalisering forsker i globaliseringens betydning for multinationale virksomheder med fokus på den gensidige påvirkning mellem virksomheders kompetencer (såsom teknologisk viden) og deres internationalisering.

I debatten omkring globaliseringens indvirkning på multinationale virksomheder har Christian Geisler Asmussen bidraget med nye teoretiske perspektiver og innovative metoder fx gennem udvikling af mere nøjagtige måder at måle virksomheders globalisering på.

Priser er ikke et nyt fænomen for Christian Geisler Asmussen, der tidligere er blevet belønnet med en pris inden for International Business, Barry M. Richman Best Dissertation-prisen, som han fik for sin ph.d.-afhandling. Den blev overrakt ved Academy of Management-konferencen sidste år. Her var han desuden nomineret til Carolyn Dexter-prisen for bedste internationale paper.

Derudover har han på Academy of International Business-konferencen vundet Haynes Prize som den mest lovende unge forsker.

 

Politiske risici og moralske dilemmaer på det globale marked

Steen Andersen fra Institut for Ledelse, Politik og Filosofi forsker primært i det 20. århundrede og den politiske udviklings påvirkning af virksomhedernes aktiviteter og strategier.

 

Steen Andersen har især interesseret sig for danskbaserede, internationale virksomheders håndtering af institutionel uvished og politiske risici på det globale marked i et historisk perspektiv. Sådanne problemstillinger rummer vigtige erfaringer og budskaber til de dele af dansk erhvervsliv, som i dag skal forholde sig til uvished, politiske risici og moralske dilemmaer i forbindelse med deres ageren på et globalt marked.

I 2008 blev han belønnet med optagelse i Business History for bedste paper ved den 12. Annual European Business History Congress.

 

 

Tietgenprisen

Tietgenprisen er en traditionsrig pris. Prisen blev stiftet i 1929 i anledningen af 100-året for C.F. Tietgens fødsel. Tietgenprisen består af 100.000 kr. til hver af prismodtagerne samt en guldmedalje.

Læs mere om Tietgenprisen på Danmarks Erhvervsforskningsakademis (DEA) hjemmeside.

 

 

The page was last edited by: Department of Business Humanities and Law // 04/29/2013