Department of Business Humanities and Law

Sådan tackler du primadonnaen

Helle Hedegaard Hein fortæller om ledelse af den professionelle primadonna på DR

05/07/2010

 

Med kaldet som drivkraft – Ledelse af den professionelle primadonna

Primadonna-begrebet har holdt sit indtog på danske arbejdspladser og i ledelseslitteraturen, hvor de ofte beskrives som ledelsesfremmede eller sågar ledelsesresistente. Men hvem er primadonnaen egentlig? Og hvordan skal primadonnaen ledes?

 

Forelæsningen på Danskernes Akademi tager udgangspunkt i de myter og misforståelser, der omgærder primadonnaen, og introducerer et nyt billede af primadonnaen som den fagprofessionelle medarbejder, der er drevet af et kald. Lederskabet af kaldsdrevne medarbejdere stiller store krav ikke kun til lederen, men også til organisationskulturen.

Forelæsning af forskningsadjunkt Helle Hedegaard Hein fra CBS tager udgangspunkt i mere end 10 års forskning i ledelse af fagprofessionelle, dels i sygehusvæsenet og dels på Det Kongelige Teater. Her har hun igennem 3 års intensive feltstudier udviklet ny motivations- og ledelsesteori, der fokuserer særligt på højtspecialiserede kreative medarbejderes motivationsprofil og ledelsesbehov.

Dette har resulteret i udviklingen af fire arketyper af højtspecialiserede kreative medarbejderes motivationsprofil: Primadonnaen, Præstationstripperen, Pragmatikeren og Lønmodtageren. I forelæsningen fokuserer Helle Hedegaard Hein på primadonnaen.

Helle Hedegaard Hein medvirker også I Mission Ledelse 3:4 på DR, hvor balletmester (og selv tidligere balletstjerne) Nikolaj Hübbe fortæller om sine erfaringer med primadonnaledelse på Det Kongelige Teater.

 

Se Helle Hedegaards forelæsning på Danskernes Akademi

Se Helle Hedegaard Hein i Mission Ledelse 3:4

 

The page was last edited by: Department of Business Humanities and Law // 04/29/2013