Department of Business Humanities and Law

Mød direktøren og forskeren

Forskningens Døgn på CBS: Sådan får du det bedste ud af dine medarbejdere

04/07/2011

Forskningens Døgn på CBS: Sådan får du det bedste ud af dine medarbejdere

Hvordan får du det bedste ud af medarbejderne? Hør forskeren og den administrerende direktørs bud, når CBS byder indenfor til Forskningens Døgn fredag den 29. april. Det er Alfred Josefsen, direktør for Irma og adjungeret professor på CBS samt adjunkt Anders Raastrup Kristensen, der står klar til at give lederne et par ord med på job.

 

Læs mere og tilmeld dig arrangementet.

Forskere når ud til designere, skoler og plejehjem

Tolv foredragsholdere fra CBS er desuden tilmeldt ordningen ”Bestil en Forsker”, som er et af tiltagene ved Forskningens Døgn. Blandt dem er Lisbeth Clausen, som er lektor ved Institut for Interkulturel Kommunikation og Ledelse. Det er fjerde gang, hun deltager som foredragsholder. I år skal hun tale om forskelle og ligheder mellem danskere og japanere, og hun nyder at dele sine erfaringer med et lidt anderledes publikum end normalt.

- Jeg har boet i Japan i mange år, så jeg synes det er interessant at dele mine erfaringer i et nyt forum. I år skal jeg for eksempel tale for en gruppe danske designere, et plejehjem og en skole i Ishøj, så for mit vedkommende giver Forskningens Døgn mig muligheden for at dræbe nogle af de stereotyper, der kan være om japanere, siger Lisbeth Clausen.

For Lisbeth Clausen er især dialogen spændende ved disse foredrag.

- Det er sjovt at se, hvordan de reagerer på det man siger. Mange indser, at tingene også kan ses fra en anden vinkel. De har ofte nogle udgåede opfattelser, så deres spørgsmål kan jo også hurtigt føre til udtalelser, som går ud over ens forskning. Men det er jo lige præcis det, det handler om, at nuancere de generelle billeder.

Udstillingsvindue til erhvervslivet

En anden deltager er lektor Peter Juel Henrichsen, som forsker i internationale sprog og vidensteknologi. For ham er Forskningens Døgn en god måde at eksponere sine projekter for interesserede beslutningstagere fra erhvervslivet. I år er særligt interessant, da et konkret projekt er blevet gjort så køredygtigt, at virksomheder rent faktisk kan tage det i brug.

- På CBS er vi eksperter i web-baseret måling af den almindelige danskers mening om de beslutninger, der tages af det store firma, af kommunen, af ministeren osv. Du kan kalde projektet for en elektronisk vagthund. Vores vagthunde snuser rundt på internettet 24 timer i døgnet og giver hals, når folk pludselig synes noget nyt, siger Peter Juel Henrichsen.

Bl.a. de øvrige oplægsholdere er Peter Holdt Christensen, Kasper Roldsgaard, Mette Skovgaard Andersen, Jesper Clement, Michael Møller, Iørn Korzen, Søren Sandfeld Jakobsen, Anne Marie Bülow og Else Skjold.

 

Forskningens Døgn

 

Få et overblik over alle arrangementerne på CBS.

Besøg den landsdækkende hjemmeside for Forskningens Døgn.

 

 

The page was last edited by: Communications // 04/29/2013