Department of Business Humanities and Law

Lær at lede dig selv online

Webportalen ArbejdsArenaen.dk lanceres 14. marts 2011

03/07/2011

Webportalen ArbejdsArenaen.dk lanceres 14. marts 2011

Kender du det? Børnene skal hentes, og kontoret bliver derfor forladt lidt tidligere end planlagt. Men du trøster dig med, at du jo lige kan tjekke mailen, når de små er lagt i seng. Du er ikke alene. Langt de fleste danskere har mere og mere indflydelse på deres arbejdsliv. Det betyder frihed til selv at tilrettelægge arbejdsdagen og frihed til at definere, hvornår det er fritid, og hvornår det er arbejde. Men hvor går grænsen? Hvornår skal du lukke computeren og stille telefonen på ”gået for i dag”?

Redskab til refleksion

Adjunkt på CBS, Anders Raastrup Kristensen, har stået i spidsen for udviklingen af webportalen, ArbejdsArenaen.dk, som skal hjælpe ledere og medarbejdere til at forstå, hvordan man leder sig selv og andre i det moderne arbejdsliv.

- Portalen kommer ikke med entydige løsninger på trivsel på arbejdspladsen, men udsætter brugeren for en række scenarier og dilemmaer, som giver anledning til refleksion. Kun ved at kende de udfordringer vi står over for, begynder vi at reflektere over dem med det mål at kunne håndtere dem bedre. Løsningen skal altså findes i ledelse og en vedvarende refleksion fra både medarbejder og leder, forklarer Anders Raastrup Kristensen.

Dovenskabsbane eller Deadlinedans?

Når portalen bliver lanceret, vil du kunne klikke dig rundt blandt spil og øvelser akkompagneret af alverdens farver og billeder. For eksempel kan du se, om du er den dovne eller den optimerende type, eller måske du har lyst til at prøve kræfter med at lede selvledende medarbejdere i Deadlinedansen.

 

- Ideen med portalen er, at brugeren får en oplevelse og mærker og føler i stedet for at læse eller høre om det. I stedet for at kommunikere til brugerens hjerne, vil vi skabe en følelse og kommunikere til hjertet. Når vi bliver ramt i hjertet, så åbner vi os for nye forståelser. Det er ved at kende udfordringerne bedre, at vi kan lære at skabe de gode rammer for arbejdslivet, siger Anders Raastrup Kristensen.

 

 

 

Invitation: Se ArbejdsArenaen.dk i aktion

Lanceringen af den nye platform finder sted mandag d. 14. marts kl. 14-17 i Carlsberg Group Auditorium, balkonen 2. sal, lokale 202, Solbjerg Plads, Frederiksberg. Alle interesserede er velkomne. Tilmeld dig hos projektkoordinator Ditte Vilstrup Holm – dvh.lpf@cbs.dk - tlf. 3815 3677.

 

 

 

Fakta

ArbejdsArenaen er finansieret af Det Frie Forskningsråd |Kultur og Kommunikation med 1,28 mio. kr. Spillet er baseret på tre store forskningsprojekter på CBS, DPU og DTU og er blevet udviklet i samarbejde med designer Birte Dalsgård. Desuden har de faglige organisationer DI, KL, IDA og DJØF bidraget til udviklingen.

 

The page was last edited by: Department of Business Humanities and Law // 04/29/2013