PeRCents første policy brief - august 2019

PeRCent udsender sit første policy brief i august 2019

08/16/2019

PeRCent udsender sit første policy brief i august, 2019. PeRCent Policy Brief vil udkomme 1-2 gange om året og berette om seneste nyt fra PeRCent. Policy briefet sendes ud til PeRCents mailingliste: tilmeld dig mailinglisten her.

PDF iconPeRCent Policy Brief 2019 kan findes her.
Nedenfor finder du en længere version af indledningen til PeRCent Policy Brief 2019.

PeRCent Policy Brief 2019

2019 har allerede været et år med masser af nyheder omkring PeRCent.

Ny fundingperiode
PeRCent er et forskningscenter sponsoreret af primært den danske pensionssektor, sekundært af CBS. Den første bevillingsperiode strækker sig fra 1. januar 2015 til 31. december 2019. Da denne bevilling således udløber i slutningen af i år, har vi, sammen med PeRCent Advisory Board, arbejdet intensivt på at skabe opbakning blandt sponsorerne til en ny fundingrunde, for en ny 5-års periode fra 1. januar 2020 til 31. december 2024. Det er med meget stor glæde, at vi kan meddele, at alle danske pensionskasser har bakket op om forlængelsen af PeRCent. Vi ser derfor frem til at kunne fortsætte med forskning, formidling og undervisning inden for vigtige pensionsrelaterede emner.

Events
PeRCent har også afholdt sin femte årlige konference, i år den 22. maj. Dette år havde rekordmange deltagere. Tæt på 200. Vores fornemmelse er, at det var en vellykket dag med mange interessante forskningsoplæg, samt et levende policy forum. Dette års policy forum havde fokus på nok årets vigtigste pensionspolitiske diskussion: differentieret tilbagetrækningsalder. Du kan finde slides og billeder på konferencehjemmesiden: www.percentconference2019.cbs.dk. Den differentierede tilbagetrækningsalder var også et centralt tema i valgkampen op til folketingsvalget i begyndelsen af juni. Flere af PeRCents forskere har også blandet sig i debatten. Du kan finde indlæg fra PeRCent forskere til denne debat under pensionsindlæg nedenfor. Du kan finde både tidligere og kommende PeRCent events her.

Pensionsindlæg
PeRCent Policy Brief inkluderer en kort beskrivelse af et aktuelt PeRCent forskningstema. Dette nummer beskriver et studie af ”Design og velfærdsimplikationer af tvungen pensionsopsparing” af PeRCent forskerne Linda Sandris Larsen og Claus Munk. Studiet giver nye perspektiver på tvungen pensionsopsparing, herunder en del overraskende og tankevækkende indsigter. De viser for eksempel både, at tvungen opsparing til pension i mange tilfælde en god idé, men også at konstant aktivfordeling gennem livet ofte er inoptimalt.
"Differentieret pensionsalder" af Svend E. Hougaard Jensen og Niels Lynggård Hansen
"Design og velfærdsimplikationer af tvungen pensionsopsparing" af Claus Munk

Aflsutningsvis vil vi opfordre til at følge med i vores arrangementer i efteråret. Vi kan allerede løfte sløret for, at der vil være en debat af pensionskassers rolle i makroøkonomien med deltagelse af blandt andre Nationalbankdirektør Lars Rohde og direktør i Norges centralbank med ansvar for Norges Oilefond Eigil Matsen. Der vil i slutningen af året også være et event med diskussion af pensionskassers investeringsstrategi.

Centerledere,
Niels Lynggård Hansen, Svend E. Hougaard Jensen og Jesper Rangvid

 

The page was last edited by: Department of Finance // 08/20/2019