Inaugural lecture: adjunct professor Jeppe Christiansen, Maj Invest

The Department of Finance is pleased to announce that CEO of Maj Invest Jeppe Christiansen is appointed adjunct professor of finance at CBS. Jeppe Christiansen will hold his inaugural lecture on September 2, 2016 at 2.30 p.m.

Friday, September 2, 2016 - 14:30 to 16:30

This event is in Danish

Tiltrædelsesforelæsning: adjungeret professor Jeppe Christiansen, Maj Invest

Jeppe Christiansen, adm. direktør i Maj Invest, udnævnes til adjungeret professor i finansiering ved Institut for Finansiering, Copenhagen Business School.

I denne anledning inviterer Institut for Finansiering til tiltrædelsesforelæsning og reception den 2. september, 2016, kl. 14.30.

Jeppe Christiansen vil præsentere:
Hvorfor har vi negative renter? Hvad er det, obligationsmarkederne prøver at fortælle os?

ABSTRACT
Foredraget vil tage udgangspunkt i den aktuelle finansielle situation, hvor vi i stigende grad oplever negative renter. Første gang i Japan i 1998, derefter i Sverige i 2009 og i det tyske, schweiziske og danske pengemarked i slutningen af 2011. I dag handler omkring halvdelen af samtlige eurozone statsobligationer til negative renter. Dette forklares af de fleste økonomer som et resultat af den globale pengepolitik. Men spørgsmålet er, om der er andre forhold, der har betydning. Hvad er det, de globale obligationsmarkeder prøver at fortælle os? I foredraget vil jeg søge inspiration til at svare på dette spørgsmål ved at belyse den historiske udvikling, pengesystemets historie og til sidst vurdere, om en global makroøkonomisk tilgang kan forklare udviklingen. Det store spørgsmål i de kommende år er, om brugen af pengesedler bliver afskaffet, således at pengepolitikken kan udvides til at inkludere et bredere spektrum af negative renter.

 

PROGRAM
Velkomst v/ Dekan Peter Møllgaard
Tale v/ Institutleder, Søren Hvidkjær, Institut for Finansiering
Tiltrædelsesforelæsning v/ adjungeret professor, Jeppe Christiansen
Reception

 

TILMELDING
Arrangementet er gratis, men tilmelding er påkrævet og foregår via nedenstående link.
Tilmelding
Tilmeldingsfristen er onsdag d. 31. august, 2016

 

The page was last edited by: Department of Finance // 09/30/2016