FUHU’s formidlingspris

Professor Jesper Rangvid og lektor Maja Horst får pris for deres forskningsformidling

03/24/2009

 

Professor Jesper Rangvid og lektor Maja Horst får pris for deres forskningsformidling

Hver dag er forskere fra CBS i medierne for at kommentere, perspektivere eller analysere emner i samfundsdebatten. CBS ønsker at fastholde et højt niveau med hensyn til forskningsformidling og for et par år siden blev FUHU’s forskningsformidlingspris derfor stiftet. Formålet med anerkendelsen er at sikre et fortsat markant fokus på formidling samt at belønne og stimulere forskerne til at fortsætte ad det positive spor.

Krise-professoren

Prisen gives til den forsker/forskergruppe, som har udøvet eksemplarisk, men også gerne innovativ formidling i løbet af året, og de krav opfylder årets prismodtagere til fulde.

I løbet af 2008 er Jesper Rangvids eksponering i medierne mangedoblet. Hans indsigt i den finansielle krise har gjort, at han har været hyppigt anvendt til at kommentere situationen, og i 2008 blev han knyttet til Danmarks Radio som deres økonomiske ekspert.

Han er en aktiv og hyppigt publicerende forsker inden for områderne makroøkonomi, aktiemarkedet, valutakriser, pengepolitik og centralbanker. I mange sammenhænge har han formået at omsætte denne viden, så et bredere publikum har kunnet drage nytte af hans indsigter.

Gå en tur i et stykke forskningsformidling

Lektor Maja Horst er en internationalt orienteret og produktiv forsker inden for området: offentlig kommunikation om forskning og ny teknologi.

Maja Horst formår gennem sine formidlingsaktiviteter at inddrage bredere kredse i debatten om nytte, risici og de etiske overvejelser, der er forbundet med nyere forskning. Særlig skal fremhæves hendes installation i forbindelse med projektet ’Stamcellenetværket’. Her udviklede Maja Horst sammen med en designer en rumlig installation, hvor publikum blev inviteret ind i et interaktivt landskab. Her blev de konfronteret med forskellige udsagn og spørgsmål. Projektet vakte stor interesse, og installationen har været opsat flere steder. Der var tale om et stykke nyskabende formidling.

Årets prismodtagere får udover anerkendelsen 25.000 kr. Prisen blev overrakt ved CBS’ årsfest fredag den 20. marts 2009.

 

 

The page was last edited by: Department of Finance // 04/12/2013