Brøg Litteraturbar: The No Club

EVENT IN DANISH - Hvilke opgaver løser du på en almindelig arbejdsdag, og hvem bestemmer det? I en ny bog ’The No Club: Putting a Stop to Women's Dead-End Work’ identificeres et problem: Det at kvinder ofte siger ja til opgaver, der er nødvendige, men hverken er prestigefyldte eller afføder faglig respekt.

Thursday, August 11, 2022 - 17:00 to 18:00
NoClub Birthe Larsen
 
Hvilke opgaver løser du på en almindelig arbejdsdag, og hvem bestemmer det? I en ny bog ’The No Club: Putting a Stop to Women's Dead-End Work’ identificeres et problem: Det at kvinder ofte siger ja til opgaver, der er nødvendige, men hverken er prestigefyldte eller afføder faglig respekt.
 
Det betyder, at kvinder avancerer langsommere, får lavere løn er stressede og at ligestillingen mellem kønnene halter.

Kom og hør Lise Vesterlund, der er en af forfatterne til ‘The No Club’, fortælle om sin omfattende forskning, der ligger til grund for bogen. I samtale med lektor Birthe Larsen vil de tale om, hvordan du kan blive dygtigere til at sige nej til ikke-forfremmende arbejde og til hvordan man kan synliggøre de usynlige og ikke prestigefyldte opgaver på arbejdspladsen og fordele dem bedre.

Lise Vesterlund er uddannet adfærds- og eksperimentel økonom og professor i økonomi ved University of Pittsburgh. Født og opvokset i Danmark, men har boet i USA siden 1992.

Hun er aktuel med ’The No Club’, som hun har skrevet sammen med Brenda Peyser, Linda Babcock og Laurie Weingart. De tre medforfattere er hhv. professor i kommunikation, professor i økonomi og professor i organisationer og adfærd.

Birthe Larsen er økonom med speciale i arbejdsmarkedsøkonomi. Hun er lektor ved Copenhagen Business School og leder af CBS' tværfaglige forskningssamarbejde Inequality Platform.
The page was last edited by: Business in Society platforms // 08/04/2022