TaxTalk: Ønskeligt - men ikke sandsynligt - at gråzonerne bliver mindre

Der er kommet mere fokus på moral. Ikke kun i Metoo-sager, men også i skatterådgivningen. Derfor har grænserne for omgåelse over tid flyttet sig, og udviklingen var temaet for årets TaxTalk.

17/06/2022

TaxTalk

Det kan være vanskeligt som rådgiver og skattemyndighed at finde ud af, om man er på den rigtige eller den forkerte side af grænsen for god rådgivning. Og derfor var temaet for årets TaxTalk ”Efterrettelighed i gråzoneland”.

For professor og studieleder på Master i Skat, Jane Bolander, er der særligt en pointe, hun tager med sig fra arrangementet:

”At selvom det er ønskeligt, er det nok ikke sandsynligt, at gråzoneområdet bliver mindre. Samtidig viste indlæggene på TaxTalk, at indførelsen af eksempelvis Ligningslovens § 3 og DAC 6 ikke er blevet så uhåndterbart som frygtet.”

Ifølge Jane Bolander er der på mange forskellige områder et stort fokus på, hvordan der ageres blandt for eksempel skatterådgivere og myndigheder, og der synes at være en udvikling i, hvad der skal til for at udøve god rådgivning.

”Indførelsen af Ligningslovens § 3, DAC 6 og hvidvaskreglerne illustrerer alle, at der politisk - nationalt og internationalt - er et ønske om, at virksomheder, rådgivere og andre skal forholde sig moralsk til deres aktiviteter og begrænse de mest uønskede aktiviteter. Kravene til den forretningsmæssige moral er i henhold til tidens ånd blevet skærpet,” siger Jane Bolander.

 

Her kan du finde oplæggene fra TaxTalk:

Optimal rådgivning som ansvarsgrundlag v. Senior Tax Manager, cand.jur. Martin Nors Hansen, Revitax A/S, ekstern lektor og fagkoordinator på Master i Skat, Skatte- og afgiftsproces samt Skattekontrol og skattestrafferet. Desuden underviser på Juridisk Metode. 

Hvor er grænserne i forhold til omgåelse? – Ligningslovens § 3 og omgåelsespraksis v. Managing director, professor, ph.d. Jakob Bundgaard, Corit Advisory A/S

DAC 6 – hvornår er man aggressiv? V. Partner Susanna Bjerrum Poulsen, PWC

Offentlighedens repræsentant – fokus på hvidvaskindberetning v. Statsautoriseret revisor Martin Samuelsen, Inspicio, ekstern lektor Cand. merc. aud.-studiet

 

Find indhold fra tidligere TaxTalks. 

 

 

Sidst opdateret: Master i Skat // 17/06/2022