Tag på Folkemøde – og bliv MPG-brobygger

Som MPG-brobygger får du mulighed for at bruge Folkemødet til at arbejde strategisk med at sætte en agenda, med at skabe netværk og med sammen med andre at skabe værdi. Vi har spurgt tre deltagere, hvorfor de har tilmeldt sig forløbet med workshops op til og deltagelse på selve Folkemødet.

18/03/2019

Et bidrag til netværksdannelse af mere varig karakter

Kathrine Birch Petersen, overlæge og leder af Fertilitetsklinikken, Sjællands Universitetshospital. MPG-dimittend.

Hvorfor vil du gerne deltage på Folkemødet som MPG-brobygger?

”Folkemødet er for mange årets begivenhed. Jeg har ikke før deltaget, og MPG-brobyggerforløbet var en oplagt chance for at blive introduceret til dette store arrangement under strukturerede rammer med meningsfulde events planlagt af professionelle.” 

Hvad er din forventning til MPG-brobyggerforløbet?

”Jeg forventer 24 intensive timer med debat og ny viden, der måske kommer til at påvirke mine holdninger fremadrettet, når der har været tid til at reflektere over indtrykkene efterfølgende. Jeg tror, det bliver sjovt, udfordrende og en oplevelse for livet.”

Hvordan kan du som offentlig leder bruge MPG-brobyggerforløbet og Folkemødet?

”MPG har, ud over at bidrage betydeligt til min personlige udvikling som leder, været en fantastisk platform for at udvide mit netværk med både offentlige og private ledere. Som MPG-brobygger vil jeg blive en del af et motiveret og spændende team med offentlige ledere og repræsentanter fra CBS. Brobyggerkonceptet og det intensive program vil åbne muligheden for at møde andre ledere i en anden kontekst, end jeg er vant til - og det, tror jeg, kan bidrage til netværksdannelse af en mere varig karakter.” 

Kathrine Birch Petersen

 

Offentlige ledere skal turde at gå veje, vi ikke ved, hvordan ser ud

Ida Byrge Sørensen, centerchef i Center for Sundhed & Omsorg i Guldborgsund Kommune. MPG-deltager.

Hvorfor vil du gerne deltage på Folkemødet som MPG-brobygger?

”Jeg synes, det er alletiders lejlighed til at komme i dialog med NGO’ere, politikere, faglige organisationer og borgere om velfærdsledelse og værdiskabelse i vores samfund. Samtidig er det også en god lejlighed til at skabe netværk og møde andre med interesse for velfærdsledelse.”

Hvad er din forventning til MPG-brobyggerforløbet?

”Min forventning er at blive forstyrret og inspireret og komme til at tænke nye tanker om, hvordan jeg tilgår min ledelsespraksis, og om hvordan vi sammen kan skabe mere værdi. Det handler om at finde sprækker for værdiskabelse og det potentielt mulige. Ofte leder vi vores organisationer på vaner og kendt viden, og forventer alligevel, at vi kan skabe de forandringer, som skal bære fremtidens udfordringer. Det, tror jeg ikke, er muligt. Jeg tror, vi som offentlige ledere skal turde udfordre os selv med nye måder at skabe værdi på, både inden for vores organisationer og sammen med borgere, virksomheder, frivillige osv. Vi skal have mod til at søge efter at gå veje, vi ikke ved, hvordan ser ud. Det, forventer jeg, brobyggerforløbet vil skubbe mig i gang med.”

Hvordan kan du som offentlig leder bruge MPG-brobyggerforløbet og Folkemødet?

”Jeg vil bruge forløbet til at skabe netværk, kaste mig ud i debatter og events og til at få inspiration til mit lederskab gennem de møder, jeg indgår i.” 

Ida Sørensen

 

Jeg vil stille skarpt på, hvordan ledelse kan bidrage til en positiv forandring

Tina Mandrup, skoleleder, Skolen på Herredsåsen. MPG-deltager.

Hvorfor vil du gerne deltage på Folkemødet som MPG-brobygger?

Fordi jeg mener, jeg selv kan bidrage med min egen erfaring som MPG-deltager, og så ser jeg frem til at møde nuværende, kommende og tidligere MPG’ere. Jeg skal skrive mit masterprojekt i efteråret, og det kunne være fantastisk at møde nogle, der har været igennem det, og trække på deres erfaringer. Måske det kan blive til et netværk, der mødes.

Jeg har selv fået meget ud af at tage min MPG-uddannelse, og det vil jeg gerne fortælle andre om – at det ikke alene er en akademisk uddannelse. Det er også en uddannelse, der i høj grad er koblet direkte til din dagligdag. Selvom MPG er et krævende studie med meget at læse, er det så berigende at studere, fordi man ikke bare tilegner sig ny viden om ledelse, men fordi man får omsat sin viden i samspil med andre. Man diskuterer med afsæt i ny teori og sætter den i et hverdagsperspektiv sammen med andre. Jeg håber, at brobyggerforløbet kan forlænge noget af det gode fra MPG-uddannelsen.

Hvad er din forventning til MPG-brobyggerforløbet?

At møde andre, som interesserer sig for disciplinen ledelse. Jeg tager til Folkemødet med store ører, men også fordi jeg selv har en mening om ledelse. På MPG har det været rigtig godt at møde folk fra forskellige faggrupper i den offentlige sektor. På Folkemødet håber jeg også at få mulighed for at debattere forskellen og vilkårene for ledelse i den private og den offentlige sektor.

Hvordan kan du som offentlig leder bruge MPG-brobyggerforløbet og Folkemødet?

Jeg vil deltage i debatterne ud fra et ledelsesperspektiv og stille skarpt på, hvordan ledelse kan bidrage til en positiv forandring.

Tina Mandrup

 

Læs mere om MPG-brobyggerforløbet og deltagelsen på Folkemødet.

Der er mulighed for at vælge tre forskellige pakker, som alle er gratis. Alle deltagere samles d. 14. juni på Bornholm til forskellige aktiviteter.

 

Sidst opdateret: Master of Public Governance // 18/03/2019