Nyt introforløb på MPG

MPG intro-og udviklingsforløb er en miniudgave af MPG, hvor deltagerne både lærer at stille spørgsmål til egen praksis og trænes i at tænke og arbejde akademisk. Læs om introforløbet og andre nyheder fra efterårssemestret.

09/03/2018

Mange offentlige ledere arbejder i organisationer, hvor der er forskellige dagsordener, som nogle gange ikke er samstemmende.

”Så oplever lederne et krydspres og kan have svært ved at løse problemstillingerne, med mindre de kan analysere de forskellige dagsordener, der er på spil. Det nye MPG intro-og udviklingsforløb, som vi ser som en mini-MPG, skal give en intro til det, der er en præmis for mange andre moduler på MPG: Arbejdet med teoretisk perspektivisme, hvor deltagerne bruger forskellige teorier til at få øje på og analysere forskellige dagsordener,” forklarer Nanna Mik-Meyer, der er professor MSO på CBS og fagligt ansvarlig for det nye modul.

Modulet, der strækker sig over fire dage og begynder i efteråret, fokuserer også på metode. Deltagerne introduceres blandt andet til, hvordan de på baggrund af et dilemma i deres hverdag kan lave en problemformulering og indsamle data til at belyse problemstillingen i en opgave.

”En rød tråd er, at modulet knytter an til den personlige ledelsespraksis,” siger Nanna Mik-Meyer.

Introforløbet erstatter Ledelsesfagligt grundforløb fra efteråret 2018.

MPG samarbejder med RUC

Udbuddet af valgfag er også et område, hvor MPG løbende udvikler uddannelsen. For eksempel har MPG indgået et samarbejde med RUC om at udbyde enkelte moduler for at trække på dygtige forskere og undervisere, forklarer lektor på CBS, Susanne Boch Waldorff, der er valgfagskoordinator på MPG.

”De RUC-forskere, som underviser på MPG, er anerkendte internationalt for deres forskning i nye styringsformer og politikerroller. De har især interesseret sig for, hvordan samarbejdet mellem mange forskellige aktører - politikere, borgere og forvaltning - kan skabe nye løsninger på komplekse samfundsproblemer. Hvis man som studerende vælger nogle af de valgfag, der udbydes af RUC-forskerne i for eksempel samarbejdsdreven innovation, evidens og effektmåling og også politisk ledelse, vil man opleve nogle dygtige forskere, der brænder for deres felt.” 

Valgfagsudbuddet opdateres løbende, og hele udbuddet for efteråret 2018 offentliggøres og kan ansøges fra d. 3. april 2018. Læs mere om fagene og hold dig orienteret på vores hjemmeside.

 

Sidst opdateret: Master of Public Governance // 09/03/2018