MPG er klar med mange nye valgfag i 2018

Den 1. november er der ansøgningsfrist for fag i foråret 2018. Læs her om de mange nye valgfag, og få gode råd til at vælge imellem dem.

 
25/10/2017

”Styring i digitaliserede organisationer”. ”Kulturledelse” og ”Ledelse som offentlig værdiskabelse”. Der er mange spændende nyheder blandt valgfagene på MPG-uddannelsen, som alle giver studerende mulighed for at uddybe de obligatoriske fag og specialisere sig.  

Lektor på CBS, Susanne Boch Waldorff, er valgfagskoordinator på MPG og har været med til at planlægge og sammensætte de valgfag, der udbydes de næste to år:

”Vi har et dynamisk katalog, hvor vi hele tiden tager stilling til valgfagene, så nye kan udvikles,” siger hun.

Et eksempel på et nyt valgfrit fag fra 2018 er ”Styring i digitaliserede organisationer”. Det er oprettet, fordi den offentlige sektor bliver mere digital, og digitaliseringsreformen skabte et ønske om et valgfag på MPG-uddannelsen, så offentlige ledere kender deres handlemuligheder, forklarer Susanne Boch Waldorff.

Hun opfordrer alle studerende til at foreslå emner fra deres arbejdsliv, som kan blive til valgfag. Jævnligt står hun også for workshops, som samler nuværende og tidligere studerende for sammen med interessenter at drøfte vigtige typer af valgfag på MPG-uddannelsen.

Fælles for valgfagene er, at de er forskningsbaserede og praksisnære.

”Vi underviser ikke bare i teorier, men primært i hvad man kan bruge teorier til. De studerende skal ikke være forskere, men bruge forskellige teorier for på en ny måde at forstå vilkår og udfordringer for deres ledelse,” siger Susanne Boch Waldorff.

Råd om valgfag

Ansøgningsfristen for fag i foråret 2018 – både de valgfrie og obligatoriske -  er den 1. november 2017. Først-til-mølle-princippet gælder, og Susanne Boch Waldorff har flere råd til de studerende, der står over for at vælge valgfag.

”Jeg vil foreslå, at man tillader sig selv at være nysgerrig og udnytter muligheden for at tage valgfag inden for områder, man ikke ved så meget om. Man kan tænke i, hvilke kompetencer man som leder vil udfordre og også sørge for, at man får afdækket forskellige områder af ens kompetenceprofil,” siger hun.

Rent praktisk kan man desuden skele til, om valgfagene udgør tre eller seks ECTS-point.

”På valgfagene til seks ECTS-point kommer man i dybden med et område, mens dem til tre ECTS-point giver mulighed for meget forskelligt input i løbet af uddannelsen,” siger Susanne Boch Waldorff og anbefaler derfor at tage begge typer af valgfag.

Der er også valgfrie fag, som bygger oven på obligatoriske fag. Derfor foreslår Susanne Boch Waldorff, at man tager det obligatoriske fag først og så følger en specifik interesse med et valgfag inden for samme emne.

Styrk netværket gennem valgfag

Valgfagene giver en stor grad af fleksibilitet, så studerende kan vælge det, der passer til lige netop deres organisation og karriere. Susanne Boch Waldorff foreslår også, at de studerende bruger valgfagene til at styrke netværket og fællesskabet med andre studerende. Det gælder for både studerende på det fleksible forløb og holdforløbet på MPG.

”Vi er desuden glade for nu at kunne tilbyde en uges ophold på Askov Højskole, som giver de studerende mulighed for en tæt relation og et læringsmiljø, som bliver mere åbent og ærligt,” siger Susanne Boch Waldorff om faget ”Narrativ ledelse af tværgående samarbejde”.

 

Find oversigten over alle valgfag her.

Send dit ansøgningsskema med ønsker til moduler til mpg@cbs.dk senest den 1. november 2017.

Ansøgningsskema for nye studerende forår 2018.

Ansøgningsskema for igangværende studerende forår 2018.

Ansøgningsskema for nye studerende til MPG holdforløb forår 2018.

 

Kontakt Susanne Boch Waldorff med kommentarer til udbuddet af valgfag og med forslag til nye.

For andre spørgsmål, kontakt MPG-teamet på mpg@cbs.dk eller telefon 3815 3633.

Sidst opdateret: Master of Public Governance // 01/11/2017