Hvorfor vælge MPG’s holdforløb?

På MPG kan du vælge mellem et to-årigt holdforløb og et fleksibelt forløb. Jesper Graabek og Iben Fibiger har valgt holdet for at få en fast tilrettelagt efteruddannelse med de samme medstuderende.

 
30/10/2017

Der er to grunde til, at Jesper Graabek er glad for valget om at tage sin MPG-uddannelse som et holdforløb. Den primære grund var han klar over inden studiestart, den anden er kommet til undervejs.

”På holdforløbet bliver jeg holdt til ilden, for det er et komprimeret forløb på to år. Jeg har det bedst med at sætte i gang og få gjort tingene færdige. Hvis jeg valgte det fleksible forløb, var der større risiko for, at jeg ville trække den lige lovlig længe,” siger Jesper Graabek, der er souschef i Ballerup Kommune og en del af det hold, som begyndte i januar 2017.

Med tiden er sammenholdet blevet en af grundene til, at han vil anbefale andre at søge ind på holdforløbet, når der den 1. november er ansøgningsfrist.

”Der er en mulighed for at følges med medstuderende gennem to år og ikke skifte hold fra et modul til et andet. Det giver tryghed og sammenhængskraft. Efterhånden kender vi hinanden og behøver ikke begynde med Adam og Eva,” siger han og fortsætter:

”Hele studiet handler om at koble teori på praksis og omvendt, så hvis vi ved hvert eksempel fra vores hverdag skal komme med en lang forklaring om, hvad vi laver, går der en masse tid med det. Nu, hvor vi kender hinanden godt, kommer vi hurtigere til sagens kerne, og jeg bruger eksempler, som går tættere på.”

Ønske om struktureret efteruddannelse

Iben Fibiger, chefkonsulent i Region Hovedstaden, har også valgt holdet på grund af den afgrænsede periode og det strukturerede forløb.

”Det tiltaler mig, at der på forhånd er tænkt over, hvad jeg skal igennem, og hvor jeg skal begynde. Ikke mindst fordi det er nogle år siden, jeg sidst har været i et akademisk undervisningsmiljø,” siger Iben Fibiger.

Ifølge hende er der ingen tvivl om, at det er et hårdt forløb med intensive undervisningsdage:

”Man er presset på arbejds- og familiefronten, men det gør også, at man går til eksamen, når man skal. Alt er ikke løbende til forhandling, og man sætter ikke spørgsmålstegn ved, om man har tid eller ikke tid, for det hele er på forhånd afstemt med arbejdsgiveren.”

Iben Fibiger har ligesom Jesper Graabek oplevet, at holdforløbet giver gode muligheder for at udvikle sig sammen:

”Den altovervejende fordel ved holdforløbet er, at man får adgang til at videndele i et fortroligt rum fyldt med dygtige og kompetente ledere på tværs af den offentlige sektor. Det giver nogle fantastiske diskussioner af teori og empiri på kryds og tværs af fagområder og erfaringer,” siger hun og tilføjer:

”Det, at du er del af et hold, der følges i længere tid, betyder også, du har mere tid til at komme ind under huden på dine medstuderende og deres ledelsesmæssige udfordringer og organisatoriske dilemmaer. Der skabes et tryghedsrum, hvor folk tør dele mere af det, man hjemme i sin egen organisation synes er allersværest. Dét giver for alvor krydderi på undervisningen.”

Råd til kommende studerende

Begge har et råd til kommende studerende, der overvejer, om de skal vælge MPG’s holdforløb.

”Man skal gøre op med sig selv, om man vil lade den store udlandsrejse vente og kun tage en halv uges efterårsferie. Man er nødt til at gå på kompromis. Holdet er en form for ekstremsport – det tager meget tid, og man kan ikke alt ved siden af. Men man får så meget ud af det,” siger Iben Fibiger.

Fra Jesper Graabek lyder det:

”Jeg vil anbefale holdet, men man skal overveje, om det passer ind i ens liv i øvrigt. Samlet set er jeg glad for at have valgt holdet, men det er ikke nogen hemmelighed, at ideelt set ville jeg det næste halve år gerne have fleksibiliteten til at skrue lidt ned for studiet, fordi der bliver travlt på jobbet.”

Ansøgningsfristen for foråret 2018 til både MPG holdforløb og MPG fleksibelt forløb er den 1. november 2017. Så længe der er restpladser på modulerne, optages studerende.

Bestil ansøgningsmaterialet her.

Sidst opdateret: Master of Public Governance // 31/10/2017