Debatmøder i 2018: Hvad kendetegner fremtidens offentlige ledelse?

Formanden for Ledelseskommissionen, Allan Søgaard Larsen, kommer, når MPG inviterer til det første af fire debatmøder i 2018.

19/12/2017

Hvad kommer til at forme fremtidens offentlige ledelse? Det vil fire debatmøder i 2018 undersøge med oplæg fra både teoretikere og praktikere om emner som digitalisering og Ledelseskommissionens anbefalinger, forklarer MPG-underviser Anders Raastrup Kristensen.

"Der sker mange interessante ting inden for offentlig ledelse i disse år. Teknologi omformer, hvordan vi arbejder. New Public Management-paradigme bliver udfordret af tillidsdagsordenen. De offentlige ydelser skal leveres med borgerne i centrum. Der er mange af de dagsordner, som tegner sig nu, der grundlæggende vil ændre rammerne for offentlige ledelse i fremtiden.”

Han bliver vært ved alle debatmøderne for at sikre sammenhæng og fremdrift:

”Nogle gange kan man godt glemme, at der er 600 mennesker, som læser MPG på samme tid. Vi vil gerne sætte folk sammen til en interessant møderække med et gennemgående tema om, hvad der venter lederne i den offentlige sektor i de kommende år.” 

Hør om Ledelseskommissionens anbefalinger

Studerende – både nuværende og tidligere – og folk med interesse for offentlig ledelse inviteres til at tage en kollega eller ven med for ifølge Anders Raastrup Kristensen at få et fælles sprog for de tendenser, der kommer til at præge den offentlige sektor.

”MPG-studerende får selv værdi ud af uddannelsen. Debatmøderne er et sted, hvor man kan give nogle andre muligheden for at få noget med fra uddannelsen,” siger han.

Første mulighed for det bliver den 30. januar, hvor formanden for Ledelseskommissionen, Allan Søgaard Larsen, vil fortælle om de anbefalinger, kommissionen er på vej til at aflevere til politikerne.

”Vi får ikke en bedre indledning til fremtidens ledelse i det offentlige,” siger Anders Raastrup Kristensen.

Han lover, at der bliver god mulighed for debat. Både med oplægsholderen og efterfølgende blandt deltagerne, når der serveres mad og drikke.

Anders Raastrup Kristensen fortæller, at møderne skal koble teori og praksis. Derfor vil der ofte være både en teoretiker og en praktiker blandt oplægsholderne.

”Når man lytter til en praktiker, kan man mangle rammen for det, vedkommende taler om. Men hvis man kun lytter til en forsker, kan man savne en helt konkret omsættelighed. Derfor vil debatmøderne præsentere forskellige vinkler på det, der bliver fremtiden for os alle,” siger han. 
 

Tilmeld dig debatmødet den 30. januar.

Kommende debatmøder bliver løbende annonceret i nyhedsbrevet. 

Sidst opdateret: Master of Public Governance // 19/12/2017