Nyheder


 
 • 05.11.2020

  COVID-19 er et organisatorisk eksperiment i sundhedsvæsenet

  Patientsikkerhed og kvalitet i sundhedsvæsenet har i mange år handlet om at opbygge fejlfrie og optimerede systemer, i højere grad end det har handlet om f.eks. træning af sundhedspersonalet. Under coronakrisen i foråret blev det lægerne og sygeplejerskerne, der fik ansvaret også for patientsikkerheden. Et nyt forskningsprojekt undersøger, hvordan krisen sætter reformer af sektoren i perspektiv.
 • 30.10.2020

  Hurtig omstilling kræver parathed

  Coronakrisen har vist, at det er muligt at lægge både produktion og arbejdsliv radikalt om. Men det kræver, at organisationer er gearet til omstilling. Og det er de kun, hvis de allerede har den rette viden og kender organisationens værdigrundlag, inden krisen rammer, mener MPG-underviser Susana Borrás.
 • 26.10.2020

  Når lederens livssyn bliver en del af ledelsesopgaven

  Livet er dramatisk, og samtidig skal vi arbejde. Netop det faktum interesserer MPG-underviser Camilla Sløk. Mød hende i denne video, og når hun i foråret 2021 underviser på modulet Eksistens og ledelse.
 • 13.07.2020

  Fællesoffentlig ledelse er svært – men helt afgørende for borgerne

  For børnelæge Lone Graff Stensballe er der ikke tvivl om, at samarbejdet mellem hospitalsafdelinger er en udfordring. For slet ikke at tale om samarbejdet med faggrupper uden for sygehuset. Ifølge hende er der dog mindst én ting, parterne kan samles om: at spørge patienterne, hvordan de oplever deres forløb. Hendes deltagelse på MPG-modulet om fællesoffentlig ledelse har givet vigtige indsigter til det arbejde.
 • 01.04.2020

  Kriseledelse #5: bidrag fra professor Niels Åkerstrøm Andersen, CBS

  Smittet breder sig. Flere og flere indlægges med Corona. I denne video foersøger Niels Åkerstrøm Andersen sig med en Luhmann inspireret systemteoretisk analyse af de mange regeringstiltag og deres effekter i diverse sociale systemer i forbindelse med udbredelsen af Corona.
 • 23.03.2020

  Kriseledelse #4: bidrag fra professor emeritus Henrik Holt Larsen, CBS

  I denne tid, hvor arbejdspladser er lukkede ned og ledelse og medarbejdere ikke må mødes fysisk, så bliver distance ledelse en mulig løsning. Denne artikel handler om nærværende Corona ledelse på distancen og rummer bl.a. en stikordsliste over fordele og ulemper ved distanceledelse.

Sider