Master of Management Development
Studiedesign og mål
- At kende forskel på forskellige ledelsesparadigmer
- At argumentere for valg af et foretrukket ledelsesparadigme
- At kende forskellige organisationsperspektiver og forstå de ledelsesmæssige implikationer af disse
- At forstå sammenhængen mellem organisation og ledelse
- At forestå forandrings- og udviklingsprocesser på en teoretisk begrundet og konstruktiv måde
- At kunne håndtere udfordringer, dilemmaer og konflikter i egen praksis, på en konstruktiv måde
- At anvende en narrativ tilgang.
- At indse, hvordan teori er med til at skabe den virkelighed, som gøres til genstand for overvejelse, refleksion og handling.
- At skabe distinktioner mellem begreber og diskutere disse.
- At indsamle viden om viden og organisation.
- At argumentere for teori, dens implikationer, og dens mulige vanskeligheder i relation til en praksis.
- Kritisk at sammenligne forskellige teorier om viden og organisation.
- Redegøre for og dokumentere den personlige læring og kompetencetilvækst set i forhold til ”Den personlige udviklingsambition – kompetencer og pejlemærker”
- Argumentere for centrale selvvalgte teorier og litteratur med udgangspunkt i semesterets temaer og deres gyldighedsområde og konkrete anvendelse i den aktuelle virksomhedspraksis.
- Anvende empiri ved at have en eksplicit empirisk forankring.
- Diskutere betydningen af forskellige teorier om ledelse, organisation og viden for udøvelsen af ledelse i egen praksis og implikationerne af dette.
- Relatere implikationerne af egen læring og generalisering af egne erfaringer til andre situationer og kontekster.
2. semester - Applikation og refleksion over ledelsesteknologier
- At kunne forholde sig til den aktuelle debat omkring ledelse som den udfoldes på AOM og sætte denne i perspektiv i forhold til dens teoretiske udgangspunkter og mulige bidrag
- At kunne reflektere over vidensproduktion, dens forudsætninger, og dens praksis
- At navigere i et meget komplekst felt med mange bud på hvad ledelse er
- At kunne udvælge emner og bidrag der har relevans for deres egen praksis og virksomheds aktuelle udfordringer og opgaver
- At identificere hovedproblemstillinger i analyse og ledelse af organisationer som brands i en kontekst med mange forskellige stakeholdere.
- At analysere hvordan forskellige interne og eksterne stakeholdere involveres i skabelsen af corporate brands og reflektere over implikationerne for ledelse
- At anvende begreber om organisationskultur, identitet og corporate branding i en analyse af individuelle virksomheder
- At evaluere styrker og svagheder med organisationer som brands og udvikle ideer til videreudvikling af organisationen og dens processer.
- Redegøre for og diskutere den personlige læring og kompetencetilvækst set i forhold til ”Den personlige udviklingsambition – kompetencer og pejlemærker”.
- Argumentere for centrale selvvalgte teorier og litteratur med udgangspunkt i semesterets temaer og deres gyldighedsområde og konkrete anvendelse i den aktuelle virksomhedspraksis.
- Anvende empiri ved at have en eksplicit empirisk forankring.
- Diskutere betydningen af forskellige teorier om strategi, kultur, identitet og branding for udøvelsen af ledelse i egen praksis og implikationerne af dette.
- Relatere implikationerne af egen læring og generalisering af egne erfaringer til andre situationer og kontekster.
3. semester - Mikroledelsesteknologier, kontekst og forandringsledelse
- En overordnet forståelse for de teknologiske og ledelsesmæssige strømninger på det digitale område
- Et dybdegående indblik i digitaliseringens og dataficeringens konsekvenser for de måder, vi arbejder, leder, og styrer i organisationer.
- En forskningsbaseret forståelse for konkrete aspekter af det strategiske og organisatoriske arbejde med digitale teknologier og datadrevne tilgange
- Et nuanceret syn på relevante politiske, kommercielle og etiske dimensioner af digitalisering, samt et overblik over de samfundsmæssige konsekvenser.
- At identificere forhold og faktorer, der spiller en afgørende rolle i de lokale ledelsesprocesser.
- At skabe grundlag for at kunne diskutere hinandens handlerum i praksis,
- At reflektere over egen situation og kontekst
- At forholde sig nysgerrigt og undersøgende i samtaler.
- At kunne indgå i meningsfulde dialoger, der åbner for nye forståelser og eksperiment
- At forholde sig til hverdagens problemer.
- At kunne styre samtaler.
- At iværksætte og koordinere mikro-processer og større organisatoriske processer og forandringer.
- At analysere en given virksomheds situation og centrale udfordringer
- At kunne håndtere denne analyseproces i et team og i dialog med virksomheden
- At kunne argumentere for design- og løsningsforslag under anvendelse af de teorier og erfaringer, der er tilegnet under det hidtidige forløb på studiet
- Redegøre for og diskutere den personlige læring og kompetencetilvækst set i forhold til ”Den personlige udviklingsambition – kompetencer og pejlemærker”
- Argumentere for centrale selvvalgte teorier og litteratur med udgangspunkt i semesterets temaer og deres gyldighedsområde og konkrete anvendelse i den aktuelle virksomhedspraksis.
- Anvende empiri ved at have en eksplicit empirisk forankring.
- Diskutere betydningen af forskellige teorier om digitalisering, organisation og samfund, mikrosociale processer samt betydningen af kontekst (Swop-job og change management øvelsen) for udøvelse af ledelse i egen praksis og implikationerne af dette.
- Relatere implikationerne af egen læring og generalisering af egne erfaringer til andre situationer og kontekster.
- At identificere temaer og formulere problemstillinger på et højt videnskabeligt niveau og på en ind-holdsmæssigt relevant måde.
- At kunne gennemføre et analytisk argument og applicere en analytisk struktur til teksten.
- At reflektere over og begrunde sit valg af afhandlingens formål og videnskabelige ambition.
- At opstille rationaler for forskellige formidlingsmæssige (pædagogiske) strategier.
- At forstå og anvende protreptikkens grundpricipper og metoder på en teoretisk begrundet, praksisrelateret og konstruktiv måde.
- At træner ledere i selvrefleksion med henblik på at gøre dem i stand til at facillitere afklaringer af vær-dier og principper for praksis og lederskab gennem dialoger i virksomhedens teams og projektgrupper.
- At forstå, analysere og tilrettelægge nøgleprocesser i virksomheden så de gøres værdibaserede og dermed meningsfulde og normativt nødvendige for alle.
- Redegøre for og diskutere den personlige læring og kompetencetilvækst set i forhold til det samlede uddannelsesforløb.
- Argumentere for centrale selvvalgte teorier og litteratur med udgangspunkt i uddannelsens temaer og deres gyldighedsområde og konkrete anvendelse i den aktuelle virksomhedspraksis.
- Anvende empiri ved at have en eksplicit empirisk forankring.
- Diskutere betydningen af forskellige teorier og metoder fra uddannelsesforløbet for udøvelsen af ledelse i egen praksis og implikationerne af dette.
- Relatere implikationerne af egen læring og generalisering af egne erfaringer til andre situationer og kontekster.
MMD Essens
MMD fokuserer udelukkende på ledelse og uddanner refleksive ledere, der kan se under overfladen, og som er i stand til at navigere under komplekse forhold og ændre uhensigtmæssige og fastgroede mønstre. Uddannelsen tager udgangspunkt i din erfaring og praksis som leder og styrker dit personlige lederskab og din personlige udvikling.
- På første semester indledes den progressive læringsproces med at sætte fokus på det personlige narrativ og de personlige læringsmål på MMD, fortsætter med at introducere forskellige teorier om ledelse og organisation samt igangsætter en kritisk og teoribaseret refleksion omkring viden og videnskonstruktion.
- På andet semester, introduceres en række etablerede ledelsesteknologier og ledelsesværktøjer (strategi, kultur/branding, digital encounters og performance). Teorierne udsættes for diverse afprøvninger og tests i forhold til deltagernes egen praksis, hvorunder den etablerede grundlagsviden fra første semester også inddrages.
- På tredje semester vil betydningen af kontekst for udøvelse af ledelse sættes til debat ifm. MMD's jobswop forløb, ledelse af mikroprocesser og sammen med en afprøvning af deltagernes kompetencer til at analysere og designe en konkret 24 timers forandringsledelsesopgave i en virksomhed - med afsæt i en teoribaseret debat om forandringsledelse.
- Studieforløbet afrundes med et modul om ledelsesfilosofi, videnskonstruktion samt masterclass, som bidrag til arbejdet med den afsluttende masterafhandling, der dokumenterer, diskuterer og relaterer de studerendes kompetencetilvækst til relevante teorier og modeller på det højeste internationale niveau.
DIN UDVIKLING. VIRKSOMHEDENS FORVANDLING.
Forandring starter hos lederen - og det ender med at blive strategisk og organisatorisk udvikling. Den personlige udvikling af den enkelte studerende er det centrale omdrejningspunkt for MMD. Den erfarne leder eller ledelsesrådgiver, der er i stand til at lytte til og mærke sin organisation, vil kunne fange de mange ukurante udviklingstiltag, der er i gang, og vil kunne fornemme den dialog, der præger organisationen. Ved at justere, tilpasse og flette disse input sammen, kan man flytte sin virksomhed i en bestemt retning. Gennem lederens fokus på at koordinere meninger, opfattelser og forståelser i hele eller dele af organisationen, kan det lykkes at udvikle en ny og mere realistisk måde at styre på.