Master of Management Development

Master of Management Development

Devising Leadership

Devising Leadership er den sidste programsatte masterclass på MMD: Tre sensommerdage flytter MMD grupperne læringsrummet til Teaterøen og fordyber sig i ledelse og ledelsesudvikling med teatret som ramme. Derefter følger arbejdet med de individuelle masterafhandlinger og afsluttende eksaminer.

Devising Leadership, 2018

2020
1 forestilling 2020
2 forestilling 2020
3 forestilling 2020
4 forestilling 2020
2020 fejring
Forestilling: "Pendulet" Et teaterstykke om bl.a. ledelsesparadigmer. Management/leadership. KPI/processer. Topdown/involvering. Hvordan kan man være en del af gruppen og holde fast på egne værdier.
MMD holdet samlet med undervisere på Teaterøen
MMD på Teaterøen
Forestilling: "Fra Tromsø til Tokyo?! Hvem bestemmer?" Et teaterstykke om bl.a. at sætte medarbejderne fri til at handle og om beslutningsprocesser
Forestilling: "Stemmer". Et teaterstykke om bl.a. at træffe svære beslutninger som leder. Hvordan synes jeg egentlig selv, det går?
Forestilling: "Snehvide" Et teaterstykke om bl.a. værdier og hvem der har nøglen til virksomhedens succes. Lille spejl på væggen der, hvem har svaret på dilemmaet her?
Forestilling: "Frygtens ansigt" Et teaterstykke om lederens største frygt - og hvad frygt betyder i den enkeltes ledelsesarbejde? Utålmodighed, dominans, selvpromovering, ubeslutsomhed ....

MMD runder undervisning af på Teaterøen. Tre dage i september/oktober hvor opgaven for MMD grupperne er at skabe korte teaterstykker om ledelsesproblematikker, som grupperne selv identificerer og modellerer til en dramaturgisk ramme. Forløbet kulminerer med urpremiere og festmiddag for inviterede publikummer (denne del dog ikke i 2020 pga. Covid begrænsninger). Læs og lyt herunder om "Devising Leadership" - et exceptionelt ledelsesudviklingsforløb. 

Hør Jan Molin om ambitionen med Devising Leadership i en MMD sammenhæng.


Hør Ole Fogh Kirkeby om teatret som afsæt for ledelses- og organisationsudvikling via at konkretisere kontekst, konflikter og karakterer i både den lykkelige og den belastede organisation.

Udbytte af forløbet i ledelse og læring 

benjamin

Benjamin Ejlertsen. Virksomhedsleder, Storebæltskolen. MMD deltager 2017/2018

En lykkelig balance i forhold til kontrollen. 
Noget af det, som jeg tager med fra devising leadership forløbet er, at jeg erfarede, at jeg i takt med at jeg gav slip på min kontrol oplevede en højere grad af frihed til at være til stede i den rolle jeg havde påtaget mig. Jeg erfarede på den måde, at den store kunstner er ham, der har fundet en lykkelig balance i forhold til kontrollen.
 
 
 

Helle Søholt

Helle Lis Søholt. CEO, Gehl / Making Cities for People. MMD deltager 2017/2018

Dyb erkendelse om min egen ledelse. 
Devising leadership var på mange måder kulminationen på MMD, og muliggjorde at vi kunne trække på alle de erkendelser og den læring, vi har erhvervet os igennem forløbet på MMD. I en stærk forandret kontekst, blev vores evne til at arbejde i små organisationer testet både i tid og rum. I tid fordi vi inden for en begrænset ramme af tid skulle levere en forestilling. I rum fordi forestillingen tog form ud fra de rumlige forudsætninger Teaterøen stillede til vores rådighed. Vigtigst for mig var muligheden og læringen ved at forstå min egen adfærd, rolle og ledelse i processen ud fra et psykodynamisk perspektiv. Følelsen jeg sidder tilbage med efter oplevelsen, er dyb erkendelse – ikke blot i kognitiv forstand, som når man læser en bog, men som en kropslig oplevelse der vil vare længe hvis ikke evigt. ”I hear and I forget. I see and I remember. I do and I understand!” (Confucius)

anders_just_pedersen

Anders Just Pedersen. Arbejdsmiljøchef, DI. MMD deltager 2017/2018

Betydningen af emergens og kontekst. 
Fra dagene om devising leadership tager jeg især betydningen af emergens og kontekst med mig. Vi blev ledt gennem et projektforløb med et løst skitseret mål, med få kompetencer om det at skabe teater og alene styret på rammerne herfor. VI kom ud med fem meget forskellige produkter som havde kvalitet og var blevet skabt ud fra vores egne ledelsesdilemmaer. Samtidigt var det at arbejde fysisk med begrebet ledelse et rigtigt godt alternativ til den almindelige undervisning – jeg har opnået en bedre forankring af det, vi har lært på MMD

line_jansen

Line Jansen. 

Digitaliseringschef, Ringsted Kommune. MMD deltager 2017/2018

Muligheden for at udforske ledelsesroller.
Noget af det, som jeg tager med fra devising leadership forløbet er en større forståelse for, hvorledes man som leder med fordel kan gøre sig bevidst om, hvilke roller man indtager i sin daglige ledelseskontekst. Muligheden for at udforske dette, i trygge rammer, sammen med mine medstuderende og med Teaterøen som kulisse, var en fantastisk læreproces.

pernille_wendel_mehl

Pernille Wendel Mehl. Adm. dir./CEO, Danske Lotteri Spil A/S. MMD deltager 2017/2018 

Stærkt greb til at konkretisere dilemmaer.
Devising Leadership dagene på Teaterøen har været endnu en ny og inspirerende tilgang fra studiet til at udfordre os til at reflektere over og senere iscenesætte de ledelsesmæssige temaer, som optager os og om det, vi tager med os fra MMD forløbet. Nok er teaterforestilling et uprøvet format for mig, men det var bestemt et både sjovt, virksomt og stærkt greb at arbejde med til at konkretisere erfaringer, dilemmaer og pointer om vores ledelsespraksis.

Fire forestillinger havde premiere den 23/9/2020 (se film)   

  • ”SAMARBEJDE” (Afmagnetiseringsanstalten)  
  • ”BALLONER” (Loftet, Annekset)  
  • ”KAREN" (Sorte Anneks) 
  • ”LEDER-JAKKEN” (Teatersalen) 

Fem MMD forestillinger havde premiere den 11/10/2018

  • "Fra Tromsø til Tokyo?! Hvem bestemmer?" - Et teaterstykke om bl.a. at sætte medarbejderne fri til at handle og om beslutningsprocesser. (Teatersalen/Kasernen)
  • "Stemmer" - Et teaterstykke om bl.a. at træffe svære beslutninger som leder. Hvordan synes jeg egentlig selv, det går? (Panoramasalen/Magneten)
  • "Snehvide" - Et teaterstykke om bl.a. værdier og hvem der har nøglet til virksomhedens succes. Lille spejl på væggen der, hvem har svaret på dilemmaet her? (Nordpolen/Magneten)
  • "Pendulet" - Et teaterstykke om bl.a. ledelsesparadigmer. Management/leadership. KPI/processer. Topdown/involvering. Hvordan kan være en del af gruppen og holde fast på egne værdier. (Sorte Anneks) 
  • "Frygtens ansigt" - Et teaterstykke om lederens største frygt, og hvad frygt betyder i den enkeltes ledelsesarbejde? Utålmodighed, dominans, selvpromovering, ubeslutsomhed.. (Hvide Anneks) 

 

Sidst opdateret: Master of Management Development // 20/12/2020