Master of Management Development

Master of Management Development

MMD Podcast: Lederløftet

Som leder er man aldrig færdig med at udvikle sig. Med MMD's podcastserie, Lederløftet, er det vores håb at give jer lyttere inspirerende 'løft' til jeres eget ledelsesarbejde via samtaler om ledelse. Lyt til alle afsnit her fra siderne eller download på Soundcloud, når det passer dig. God fornøjelse!

Tredje sæson af Lederløftet: Lederudvikling og forandring

 1. Om digitalisering og ledelse i coronakrisens skær - samtale mellem Camilla Rosengaard, Kommunikationschef på IT Universitetet, Helle Søholt, CEO og Founding Partner hos Gehl og Professor Jan Mouritsen fra CBS.  
 2. Om strategiudvikling som en samskabende proces - samtale mellem Mette Raun Fjordside, Vicedirektør hos Forbrugerrådet Tænk, Mette Tellerup, Direktør i BASEN, Simon Lund Poulsen, Associate Manager hos Novo Nordisk og Professor Peter Karnøe fra Aalborg Universitet/København.
 3. Om narrativ ledelse som en forudsætning for forandring - samtale mellem Silas Egelund Volfing, HR direktør i NNE, Adrian Tresoglavic, Direktør for Mercantec og Allan Holmgren, Direktør for DISPUK og Adjungeret Professor på CBS.

Anden sæson af Lederløftet: Kontrapunkter i Ledelse 

 1. Om det ledelsesmæssige valg - når en udefrakommende trussel og et dertilhørende beslutningsdilemma melder sin ankomst. I samtalen deltager bestyrelsesformand for JP/Politikens Hus, Lars Munch og professor ved CBS, Jan Molin.
 2. Om ledelse i den polyfone virksomhed - i evig vekselvirkning mellem mange dagsordener. I samtalen deltager Chefpolitiinspektør i Rigspolitiet, Peter Ekebjærg, og professor ved CBS, Jan Molin.
 3. Om at balancere sin ledelseskommunikation - mellem at vise beslutningskraft, sårbarhed og tvivl. I samtalen deltager COO hos Copenhagen Business Hub – Erhvervshus Hovedstaden, Mette Gregersen, og professor ved CBS, Jan Molin.

Begrebet 'kontrapunkt' er lånt fra musikkens verden. At udgøre et ledelsesmæssigt kontrapunkt betyder at stille sig i krydsfeltet af de mange stemmer i organisationen for at iagttage, understøtte og kontrastere dem. Således for at tilbyde en klar ledelsesstemme i dialogen om virksomhedens udfordringer og udviklingsambitioner.

Kontrapunkt er ikke et endeligt ståsted. Ligesom et stykke musik udvikler sig, mens det skabes, så er ledelsesarbejdet heller aldrig afsluttet. Som leder må man hele tiden arbejde med det ufærdige og med konkurrerende stemmer og alternativer til de dominerende hverdagspraksisser, som altid kan udvikles. At arbejde med kontrapunkter i ledelse indebærer at fastholde budskaberne om, at: 

 • ethvert svar er starten og ikke afslutningen på en proces, 

 • enhver løsning er udtryk for en konstruktion af nye problemer,  

 • gentagelsen ikke blot er en fortsættelse, men åbner for forskelle, der er med til vise veje til forandring.

Første sæson af Lederløftet 

 1. Hvorfor er ledelse aldrig et frit valg på hylderne? - samtale om ledelse og styring mellem professor, Dr.merc. Jan Molin, CBS, og administrerende direktør for Kuben Management, Ulf Christensen.
 2. Hvor går grænserne for rationalitet i ledelse? - samtale om ledelse og rationalitet mellem professor emeritus, Kristian Kreiner, CBS, og rektor for KADK, Lene Dammand Lund.
 3. Hvordan bruger man aktivt værdier i sit lederskab? - samtale om ledelse og værdier mellem professor emeritus, Ole Fogh Kirkeby, CBS, og It-chef for Chr. Hansen, Jens Rasmussen.
 4. Hvordan skaber man en fælles identitet i organisationer? - samtale om om ledelse og identitet mellem professor, Majken Schultz, CBS, og bestyrelsesforkvinde for Tuborgfondet, Anne-Marie Skov.

 

Sidst opdateret: Master of Management Development // 04/04/2022