HD2 Økonomistyring og Performance Management
Studiet er opdelt i et første studieår, der består af obligatoriske kurser og et andet studieår, hvor du specialiserer dig. På første år udbydes undervisningen både som aften- og weekendundervisning. På andet år afhænger undervisningstidspunkterne af hvilke kurser man vælger.
Første studieår
Nedenstående struktur er for studerende som starter i efteråret 2020. For selvstændige kurser se her
1. semester (Efterår 2020)
I Økonomistyring ligger fokus både på at opnå kompetencer til at designe økonomisystemer samt til at forstå, hvordan disse kan bruges til at implementere virksomhedernes målsætninger og strategier.
I Organisation og Ledelse sættes der fokus på, hvordan du kan anskue og forstå forskellige måder at organisere og lede aktiviteter på, ved at se virksomheder som processuelle, åbne systemer i relation til deres omgivelser.
For undervisningstidspunkter for 1. semester i efteråret 2020, se semesterkalendere under praktisk information i infoboksen ude til venstre på siden.
2. semester (Forår 2021)
I Performance Management sættes fokus på hvordan målinger og evalueringer motiverer og koordinerer ansatte. Især er der fokus på, hvordan koblingen mellem målinger og incitamenter påvirker motivationen.
I Business Project får de studerende mulighed for at arbejde med en konkret problemstilling, der relaterer sig til specialiseringens problemfelter.
1.semester | 2.semester |
---|---|
Økonomistyring 10 ECTS |
Performance Management 10 ECTS |
Organisation og Ledelse 5 ECTS |
Business Project 5 ECTS |
Andet studieår
3. semester (Efterår 2021)
Her har du mulighed for at specialisere dig yderligere via valgfag. Du skal vælge to-tre valgfagfag til i alt 15 ECTS. Du skal minimum have 5 ECTS valgfag fra HD-ØP.
4. semester (Forår 2022)
4. semester er forbeholdt Afgangsprojektet. Du skal kunne udvise analytisk evne, evne til at strukturere opgaven samt kunne udvælge og anvende hensigtsmæssige teorier og modeller på en relevant problemstilling. Endelig skal du kunne formidle analysen og resultaterne heraf.
3.semester | 4.semester |
---|---|
Valgfag - i alt 15 ECTS |
Afgangsprojekt 15 ECTS |
Valgfag
Valgfag på 10 ECTS:
- Projektledelse og Projektstyring (10 ETS) - Afventer kursusbeskrivelse for efterår 2021
- Forandringer - Ledelse og læreprocesser (10 ECTS) - Afventer kursusbeskrivelse for efterår 2021
og på 5 ECTS:
- Lean og Økonomistyring (5 ECTS) - Afventer kursusbeskrivelse for efterår 2021
- Neuropsykologi - ledelse, udvikling og kreativitet (5 ECTS) - Afventer kursusbeskrivelse for efterår 2021
Du kan også vælge mellem valgfag på de andre HD studier, dog max. 10 ECTS. Valgfag oprettes kun såfremt der er tilmeldinger nok.
Som HD dimittend fra CBS har du mulighed for at videreuddanne dig på både cand.merc. og cand.merc.aud.-studiet eller på MBA og MPA samt andre relevante Masteruddannelser.
- Økonomistyring
- Performance Management
- Organisation og ledelsesteori
- Forandringsledelse
- at kunne designe økonomi- og performance management systemer.
- at kunne forstå den organisatoriske kontekst, som systemerne implementeres i.
- at kunne lede den forandring og implementering, der skal medvirke til at sikre implementeringen og løbende udvikling af systemerne.
• Din virksomhed oplever ikke kun værdien af din nytilegnede læring efter endt uddannelse, men løbende gennem hele uddannelsen.
• Uddannelsen er praksisnær, og du kan inddrage din egen virksomhed som case i undervisningen. Det sikrer, at uddannelsen hele tiden er relevant i forhold til netop din virksomhed.
• Du får tid til at fordybe dig i problemstillinger, der ikke altid er tid til at gå i dybden med på arbejdspladsen.
• Din virksomhed kan løbende overlade mere ansvar til dig, fordi du tilegner dig nye kompetencer.
Med en HD2 i Økonomistyring og Performance Management kan du varetage en bred række af stillinger. Du får karrieremuligheder i private såvel som offentlige virksomheder. Uddannelsen giver mulighed for både at gøre karriere i for eksempel en økonomi- eller planlægningsfunktion og i en mere tværgående position. Generelt har nyuddannede sjældent problemer med at få job og er ansat i en række forskellige positioner.
Faktaboks
- Antal studerende: ca. 130
- Gennemsnitsalder: 32
Følg Os
Følg os på Facebook og få et unikt indblik i HD-uddannelsen på CBS gennem personlige interviews med nuværende studerende, gode råd fra studievejlederen til, hvordan du kombinerer et travlt studie- og arbejdsliv, samt links til relevante artikler, der kan hjælpe dig et skridt videre i beslutningen om at tage en efteruddannelse.