Mette blev mere selvsikker i sit arbejde hos DONG Energy efter kun 1 år på sin HD-uddannelse

Mette blev mere selvsikker fagligt og personligt efter kun 1 år på sin HD-uddannelse, hvor hun fik mulighed for at kombinere teori og praksis. Netop det praktiske aspekt ved HD-uddannelsen har været en vigtig faktor for Mette i valget af efteruddannelse. Hun har brug for at mærke, at det er en uddannelse, »der rykker«.

30/09/2016

Nu skal du møde Mette på 28 år, som til dagligt arbejder som personlig assistent hos Dong Energy. Mette har ikke den lange bacheloruddannelse med sig i bagagen, som mange af hendes kollegaer har i dag. Mette havde svært ved at finde motivationen til at gennemføre en bacheloruddannelse simpelthen fordi hun ikke kunne se, hvordan hun skulle bruge den i praksis.

Ikke desto mindre fik hun job hos Dong Energy. Til MUS-samtalen blev Mette enig med sin chef om at finde en efteruddannelse, der kunne give hende papir på hendes kompetencer og gøre hende mere selvsikker på arbejdspladsen. Valget faldt på en HD-uddannelse.

Mette læser på HD 1. del, og det er der faktisk flere grunde til. En af de væsentligste grunde er, at hun har brug for at få papir på, hvad hun kan.

Jeg kan det samme som de andre – bare uden at have papir på det”
I det lange løb er man dårligere stillet på arbejdsmarkedet, hvis man ikke har papir på, hvad man kan. Som personlig assistent skal Mette være meget alsidig. Hun følger dagligt op på tværgående aktiviteter som f.eks. KPI’er, HR aktiviteter, projekt aktiviteter mm., og hun kan derfor løfte mange af de samme opgaver, som hendes kollegaer kan.

Dog mangler Mette den mere teoretiske viden inden for sit felt. Det har en HD-uddannelse på CBS ændret på. Hun har gennem uddannelsen fået de rigtige værktøjer til at kunne støtte sin chef i hans dagligdag, så hun kan være en bedre sparringspartner, end hun er i dag – den primære opgave for en personlig assistent.   

»De obligatoriske fag på HD-uddannelsen giver en rigtig god basisviden inden for fag som erhvervsøkonomi, samfundsøkonomi og erhvervsret, som jeg både kan bruge på mit arbejde og i det private «.

Og netop muligheden for at få kendskab til en bred vifte af fag inden for det erhvervsøkonomiske område var grunden til, at Mette valgte at tage en HD 1. del på CBS. Hun overvejede i en kort periode at tage en projektlederuddannelse, men kom hurtigt på andre tanker efter at have snakket med kollegaer og sin chef, som selv har taget en HD på CBS.

Mette fortæller om valget af en HD-uddannelse:

»Den spænder bredt ligesom mit job som personlig assistent. Jeg kan bruge meget af HD-uddannelsen i mit daglige job. Det er vigtigt for mig«.

”Hvis jeg skal til bryllup i weekenden, flytter jeg bare undervisningen til en hverdag”
Derudover er hun glad for, at uddannelsen er så fleksibel, som den er. Hun har valgt at følge et weekendhold, fordi det fungerer bedst for hende. I tilfælde af, at hun skal til bryllup eller lignende større begivenheder i løbet af weekenden, har hun mulighed for at følge et hverdagshold den uge.

»Det er vildt dejligt, at det kan lade sig gøre. Det kræver planlægning at have et studie ved siden af et fuldtidsarbejde, men det kan sagtens lade sig gøre. Det vigtigste er, at man har motivationen til det. Min kæreste støtter mig meget i at tage en efteruddannelse, og det er en stor motivationsfaktor for mig«.
Mette indrømmer dog, at det selvfølgelig hjælper lidt på at finde tid til det hele, at hun ingen børn har endnu.   

»Jeg ved, at flere af mine kollegaer og medstuderende med børn har sværere ved at få hverdagen til at hænge sammen end mig, men det kan sagtens lade sig gøre. Det kræver bare noget mere planlægning fra deres side«.

Planlægning og støtte hjemmefra er altså nøglen til at balancere familie-, studie- og arbejdsliv, ifølge Mette.

”Den største gevinst for mig er at kombinere teori og praksis”
Hvis Mette selv skal sige det, så er den største gevinst ved at tage en HD-uddannelse, at hun har mulighed for at bruge teori i praksis, og derigennem føler sig mere selvsikker i sin dagligdag. Hun kan mærke, at det rykker.

Hun prøvede tidligere at kæmpe sig igennem en bacheloruddannelse, men kom frem til, at det simpelthen ikke fungerer for hende at sidde stille på en skolebænk og vente tre år med at komme ud og bruge sin viden.

Det har været en personlig sejr for Mette at se, hvordan hun straks har kunnet bruge teorien fra kurserne i hendes daglige arbejde hos DONG Energy.

”Jeg er blevet en bedre og mere selvsikker medarbejder”
»Jeg er blevet en bedre medarbejder, fordi jeg har fået en større baggrundsviden inden for mit felt. Det gør også, at jeg føler mig mere selvsikker, både på arbejdet og personligt«.

Alt i alt har HD-uddannelsen allerede givet Mette en masse med i bagagen, som hun kan bruge i sin dagligdag personligt og fagligt. Hun har fået modet, selvsikkerheden og den faglige viden til at kunne påtage sig nye opgaver og ansvarsområder i DONG Energy, og det giver hende en endnu større arbejdsglæde end tidligere. Og det er ikke længere kun Mette, hendes chef og nærmeste kollegaer, der ved, hvad hun kan – hun har nemlig papir på det hele nu.

Sidst opdateret: HD Marketing // 17/12/2017