Sådan giver en efteruddannelse dig mere i løn

Øget produktivitet, lederegenskaber og nye svar på arbejdspladsens udfordringer kan hjælpe dig til en højere løn. Kompetencerne erhverver du dig ved at tage en efteruddannelse.

01/06/2016

Der er mange motiver til at krydre karrieren med en HD-uddannelse. Du får styrket dine kompetencer, ligesom du får ny viden, du kan implementere direkte i dit arbejde, igennem en uddannelse, hvor praksis og teori bliver forenet fra første dag. Samtidig styrker du dine personlige lederegenskaber, og du lærer ikke mindst at se din karriere og dine projekter fra helt nye vinkler. Det kan blive en fordel for din nuværende karriere såvel som den karriere, der venter dig i fremtiden. Men der er én ekstra grund til at vælge en HD: udsigten til en højere løn. En undersøgelse fra Damvad viser, at 41 procent, som har læst en HD, oplever en lønstigning. Efteruddannelsen har således ikke kun en faglig og udviklingsmæssig gevinst. Der er også en økonomisk gevinst i vente, og det er der tre gode grunde til.
 

​3 grunde til din løn stiger:


HD-uddannede fra CBS er mere produktive end andre HD'ere
Når du tager en HD, vil både du og din chef opleve, at du løbende bidrager med nye input og idéer, ligesom du også vil styrke din evne til at implementere nye løsninger, så de får den ønskede effekt. Det er med til at øge produktiviteten i din virksomhed. Ifølge en undersøgelse foretaget af analyseinstituttet Damvad stiger produktiviteten gradvist som følge af, at flere medarbejdere i virksomheden får en HD. Jo større en andel af HD-uddannede i en virksomhed – jo højere produktivitet.

Men det er faktisk ikke helt ligegyldigt hvilke HD-uddannede, virksomhederne ansætter. Virksomheder, der har HD-uddannede fra CBS oplever nemlig en væsentlig højere arbejdsproduktivitet sammenlignet med HD-uddannede fra andre uddannelsesinstitutioner. Faktisk viser undersøgelsen, at en medarbejder med en HD fra CBS har en produktivitet pr. år svarende til 45.000 kroner mere end andre HD-uddannede. Så har du en HD fra CBS, har du således rigtig gode argumenter for at få mere i lønningsposen.

Springbræt til karriereløft og mere ansvar
Når du erhverver dig nye kompetencer og lærer at analysere komplekse problemstillinger, er det helt naturligt, at du får en ny funktion i den virksomhed, du arbejder i – eller i en anden virksomhed. Mens mange vælger en HD, der bygger oven på deres eksisterende uddannelse og faglighed, vælger andre at bruge uddannelsen til at udvikle sig i nye retninger. Uanset om du specialiserer dig, eller om du bruger uddannelsen til at få en bredere faglig spændvidde, vil det simpelthen være spild, hvis ikke din arbejdsplads gør brug af dig i en funktion, hvor dine nye kompetencer kommer til sin ret og skaber værdi for din arbejdsplads. Ifølge Damvad-undersøgelsen oplever 52 procent af dimittenderne fra CBS derfor også, at der er sket et karriereløft – enten gennem forfremmelse eller et nyt job i en ny virksomhed.

Dobbelt så stor chance for en karriere som topleder
På HD-uddannelserne er udviklingen af dine ledelseskompetencer et vigtigt omdrejningspunkt. Det kommer til udtryk i at hele 84 procent af dimittenderne mener, at de er blevet bedre til at varetage ledelsesopgaver, viser Damvad-undersøgelsen. Undersøgelsen peger desuden på, at du med en HD-uddannelse i baggagen har dobbelt så stor sandsynlighed for at få en toplederstilling. Der er altså lederstillinger at komme efter med en HD, og lederstillinger resulterer som bekendt også i højere lønninger.

Se artiklen på Berlingske Business

Sidst opdateret: HD 1.del // 17/12/2017