Original og nytænkende finansiel forskning

Nykredits forskerpris til professor Søren Hvidkjær fra Institut for Finansiering

13/10/2010

Original og nytænkende finansiel forskning

Nykredits forskerpris til professor Søren Hvidkjær fra Institut for Finansiering

Original og nytænkende forskning på det finansielle område. Det er baggrunden for, at professor Søren Hvidkjær modtager Nykredits forskerpris.

Manglende information et risikoelement

Hædersprisen på 250.000 kr. får han for sin forskning, hvor han bl.a. har vurderet, hvilken betydning det har for priserne på det finansielle marked, hvis nogle investorer har mere information til rådighed end andre før en handel.

- Hvis en investor er klar over, at andre har mere information til rådighed om virksomheden end ham, er det et ekstra risikoelement, og han vil derfor kræve kompensation i form af et større afkast. Så forskellene i informationsniveauet hos investorer har stor betydning for kurserne i aktiehandel, siger Søren Hvidkjær.

Han påpeger, at forskellen i investorernes informationsniveau ofte er størst, når det gælder mindre virksomheder og virksomheder, der sjældent bliver handlet.

Pris for artikel i Journal of Finance

Emnet har han skrevet om i Journal of Finance, og det indbragte ham og de to medforfattere Easley og O'Hara, Journal of Finance Smith-Breeden-prisen - den fornemste "best paper award" inden for finansiel økonomi.

Søren Hvidkjær har også tidligere undersøgt, hvordan individuelle investorers adfærd på aktiemarkedet kan resultere i en høj grad af forudsigelighed i aktiekurser. De handler nemlig ofte i flok og kan dermed presse priserne op, men det er også forudsigeligt, at de falder igen inden for få år.

Rejsen fra Danmark og tilbage igen

Søren Hvidkjær er oprindelig uddannet ved Handelshøjskolen, Aarhus Universitet, og rejste derefter til USA for at tage en ph.d. Inden han kom til CBS i 2008, har han bl.a. været lektor ved INSEAD i Frankrig, hvor han underviste på MBA- og ph.d.-niveau. Han har også tidligere arbejdet ved University of Maryland og har i dag et tæt samarbejde med forskere fra flere amerikanske universiteter.

Prisoverrækkelsen finder sted i Nykredits hovedsæde, Kalvebod Brygge 1-3, København torsdag den 11. november kl. 17.

Læs mere om prisen på Nykredits hjemmeside.

Læs mere om Søren Hvidkjær her.

Sidst opdateret: Communications // 08/11/2012