CBS-startup kåret som fremtidens europæiske virksomhed

Nyheder

Engang var Abeo A/S tre CBS-studerendes iværksætterprojekt. Nu har de vundet europæisk pris, der udråber virksomheden til et af fremtidens håb. Eventyret tog fart på CBS i CSE, som også indstillede dem til prisen

 
05/06/2013

Academic Enterprise Awards (ACES) er i år givet til ABEO, som engang slog deres folder på CSE (Copenhagen School of Entrepreneurship). CSE arbejder med at udvikle studerendes iværksætteridéer. Abeo viste i høj grad, at de har vokset sig store og stærke, da de tirsdag aften i Europa-Parlamentet blev udråbet som vinderne til den eftertragtede pris. Prisen gives til den europæiske virksomhed, der har formået at tage en opfindelse fra en forskningsinstitution og omsætte den til en succesfuld virksomhed.

Abeo er beton fra CBS og DTU
Abeo A/S blev etableret i 2010 på baggrund af en ny betonteknologi opfundet af professor Kristian Hertz fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU). Siden da har virksomheden udviklet et nyt særligt betonelement, SL-Dækket, der bruges som bærende gulvkonstruktion, og som har skaffet Abeo sin første licensaftale hjem med den danske betonelementproducent Perstrup Beton Industri. I øjeblikket er den første fabrik også ved at blive etableret i Kolind på Djursland og forventes fra september at levere til de første byggeprojekter.

Dansk 'udansk' vinder
EU-kommissionens undersøgelser viser, at danske firmaer ikke er blandt de dygtigste til at omsætte ”opfindelser til virksomheder”, men at danskere ellers ikke mangler evner inden for innovation. Abeo A/S har med prisen understreget, at de afviger fra statistikken – prisen har de fået, fordi de har set et potentiale og har kunnet kommercialisere det. Direktøren i Science Business, Richard Hudson, der står bag prisen, sagde i forbindelse med overrækkelsen om Abeo:

- Abeo er først og fremmest et rigtig stærkt eksempel på en virksomhed, der med stor succes har formået at tage en teknologi fra et teknisk universitet og omsætte det til en virksomhed med et stort globalt potentiale. Men samtidig repræsenterer Abeo også essensen af dét, vi på europæisk plan har brug for i øjeblikket, hvis vi skal forblive innovative og fastholde vores konkurrenceevne.

Det er femte år, at prisen for den bedste spin-out i Europa uddeles i Bruxelles, men det er første gang, at en dansk virksomhed vinder prisen.

 

For flere oplysninger om Copenhagen School of Entrepreneurship på CBS kontakt leder Karina Rothoff mobil: 4185 2060. For yderligere information om Abeo kontakt adm. direktør/CEO Hans Terney Rasmussen mail: htr@abeo.dk, mobil: 40503081.

Sidst opdateret: Communications // 05/06/2013