Se årets adgangskvotienter

Nyheder

Flere studiepladser – CBS byder 2.860 kommende studerende velkommen

 
30/07/2010

Flere studiepladser – CBS byder 2.860 kommende studerende velkommen

Antallet af studiepladser er udvidet, men en stor gruppe ansøgere vil alligevel modtage et afslag med posten. Det er situationen, når ansøgerne til CBS’ bacheloruddannelser i dag modtager svar på deres ansøgning.

Mange ansøgere – forsvarligt optag

Studiechef Annette Juhl Hansen forsikrer, at der er blevet gjort, hvad der er muligt for at kunne tilbyde flest mulige ansøgere en studieplads.

5.913 ansøgere har søgt om en af de 2.860 studiepladser, og det flotte ansøgertal betyder, at cirka hver anden ansøger vil modtage et afslag.

- Vi er kede af at afvise så mange, men omvendt kan vi ikke optage flere studerende, end det er forsvarligt. Vi skal være sikre på, at dem, vi optager, kan få en uddannelse af en ordentlig kvalitet, siger studiechef Annette Juhl Hansen.

Forskningsbaseret uddannelse

CBS har udvidet antallet af studiepladser med 150 i år, og nu er grænsen nået.

- Uddannelserne skal stadig være forskningsbaserede, og CBS er i den situation, at der inden for visse fagområder ikke er tilstrækkeligt med forskningsressourcer til, at det vil være forsvarligt at øge optaget yderligere, siger hun.

Her kræves de højeste karakterer

BSc in International Business og BSc in International Business and Politics er igen i år de uddannelser, der kræver det højeste gennemsnit på eksamensbeviset. Adgangskvotienterne er på henholdsvis 10,8 og 10,3. Sidste år var de 10,9 og 10,3.

Nogle uddannelser har en lidt lavere adgangskvotient end i 2009. Det skyldes enten flere studiepladser eller færre ansøgere.

CBS har ingen ledige studiepladser.

Sidst opdateret: Communications // 05/08/2010