SCM og logistik: En attraktiv karriere

Nyheder

- Ny amerikansk undersøgelse placerer SCM-jobs blandt de 50 mest eftertragtede

 
18/01/2010

Ny amerikansk undersøgelse placerer SCM-jobs blandt de 50 mest eftertragtede

Mulighed for at avancere hurtigt, høj løn og gode fremtidsudsigter er bl.a. noget af det, der gør Supply Chain Management (SCM) branchen attraktiv. Det viser en ny undersøgelse, det amerikanske magasin US News & World Report har stået for. Men hvad er det helt præcist, man kan, når man er blevet forsyningskædeleder? Og hvorfor er der et behov for netop denne type leder på nuværende tidspunkt?

- Det er en attraktiv karriere, fordi man arbejder internationalt og med internationale problemstillinger, der kræver overblik, analytisk og strategisk kompetence og desuden en god portion kommunikations- og socialkompetence for at få parterne i en forsyningskæde til at arbejde sammen, siger studieleder på HD SCM og professor, Britta Gammelgaard.

- Profilen på en supply chain manager har mange facetter, men kan fx bestå i at analysere og designe en supply chain strategi, styre en global supply chain, forhandle leverandørkontrakter og i det hele taget sørge for, at produkter når frem til forbrugerne - og helst på en økonomisk såvel som miljømæssig bæredygtig måde.

Få studerende til mange job

Trods placering som en af verdens 50 bedste brancher og større efterspørgsel på ansøgere med SCM-baggrund, har erhvervslivet endnu ikke oplevet det helt store boom i ansøgninger.

- I karriererådgivningen har vi oplevet en stigende efterspørgsel efter studerende med supply chain management baggrund fra blandt andre konsulentbranchen. Især i finanskrisetiden, bliver det vægtet højt i erhvervslivet, at man har kompetencer inden for procesoptimering og kan finde ud af at bruge værktøjer til at forbedre og effektivisere en virksomheds forsyningskæde. Men også helt generelt er det egenskaber, som bliver værdsat rundt omkring i både danske og udenlandske virksomheder. På nuværende tidspunkt er der ikke er så mange studerende inden for faget, så der er heller ikke mange nuancerede profiler for virksomhederne at vælge i mellem, siger karriererådgiver Finn Kjerulff Hansen fra CBS.

Læs artiklen fra US News & World Report

Læs om cand.merc. SCM

Læs om HD I Supply Chain Management og enkeltfagene Strategisk Indkøb, Informationsteknologi i forsyningskæden samt International Shipping og Transport

Læs om MBA in Shipping & Logistics

Desuden udbyder CBS en del valgfag indenfor Supply Chain Management, så hvis du allerede er i gang med din uddannelse, skal du holde øje med valgfagskataloget.

Sidst opdateret: Communications // 06/07/2010