Ny lovende indsats for at fastholde erfarne udenlandske ledere i landet

Nyheder

Pressemeddelelsen om CBS Fulltime MBAs samarbejde med Adecco

 
08/05/2008

Pressemeddelelsen: Copenhagen Business School tilbyder sine hold af højkompetente MBA-studerende coaching og karriererådgivning via Adecco under uddannelsen i Danmark

Formålet er at få disse erfarne ledere til at blive i landet til gavn for danske virksomheder, forklarer Merethe Morgen, som er Business Line Manager i Human Capital Solutions hos Adecco.

Det er populært blandt erfarne, udenlandske ledere at rejse til Danmark for at gennemføre MBA studiet på Copenhagen Business School (CBS). En nytænkende aftale indgået mellem CBS og rekrutteringsfirmaet Adecco vil fremover gøre det attraktivt for de studerende at blive i Danmark efter uddannelsen er fuldført.

Hidtil har en stor del af de studerende straks vendt kursen hjemad med MBA-beviset i hånden, til stor frustration for danske virksomheder, der oplever mangel på højkompetente ledere. Det er denne tendens, CBS og Adeccos specialistenhed Human Capital Solutions nu vil ændre til gavn for det danske erhvervsliv.

Job efter ønske

- Via intensiv karriererådgivning og coachingsessioner under uddannelsen, får de studerende målrettet deres jobønsker og jobsøgning - så de på den måde er bedre rustet i forhold til at komme i betragtning til den ønskede stilling her i landet, fortæller Merethe Morgen, der er Business Line Manager i Human Capital Solutions.

Adecco er Danmarks største udbyder af rekrutteringsydelser og har følgelig et attraktivt og omfattende netværk blandt danske virksomheder. Det er en af grundene til at CBS har valgt netop denne samarbejdspartner.

Overbevist af kontakt net

- Adecco har redskaberne til at skræddersy rådgivningen efter hver enkelte students behov og ønsker. Det var det, som overbeviste os. Kontakterne til hver en krog af erhvervslivet i Danmark, tror vi på, gør det muligt at finde de spændende jobs, som gør det interessant for de nye MBA’er at bruge deres kompetencer her i landet, fortæller Per Guldbrandsen, der er executive direktør for Copenhagen Business School og ansvarlig for MBA.

- Vores fælles formål er at få disse erfarne ledere til at blive i landet til gavn for danske virksomheder, bekræfter Merethe Morgen.

MBA i august

35 MBA-studerende, der i øvrigt selv betaler for deres fuldtids-uddannelse i Danmark, dimitterer allerede til august. Derfor er Adeccos medarbejdere i Human Capital Solutions i fuld gang med individuel coaching af de studerende og rådgivning omkring karrierestrategi.

De studerende kommer fra hele verden og har i forvejen ledelseserfaring. Med en fuldført MBA er de yderst attraktive for mange danske virksomheder. De vil virke som et frisk pust udefra hos de danske virksomheder, som melder sig klar til at modtage dem, slutter Merethe Morgen.

  1. Hent pressemeddelselsen som en Word-fil:

  2. View video om CBS Fulltime MBAs samarbejde med Adecco Human Capital Solutions

  3. Læs pressemeddelelsen online (på dansk)

Sidst opdateret: Communications // 08/05/2008