Hurtigere på jobmarkedet

Nyheder

Overvældende interesse for nyt treårigt uddannelsesforløb, EngAGE, der skal få de studerende hurtigere på arbejdsmarkedet

 
22/03/2012

Overvældende interesse for nyt treårigt uddannelsesforløb, EngAGE

Et år på bacheloruddannelsen i International Business, to år på det nye uddannelsesforløb EngAGE og derefter direkte ud og gøre karriere i erhvervslivet. Det er målet med det nye initiativ, som CBS står bag i samarbejde med en række virksomheder.

Forløbet er målrettet studerende på uddannelsen BSc in International Business. 70 af de cirka 160 studerende har nu søgt om optagelse på EngAGE, der begynder til september.

- Mere end hver anden studerende har søgt om optagelse. Der er flere, end vi havde regnet med, der gerne vil direkte ud i erhvervslivet og gøre karriere efter tre år, når de først er blevet bevidste om, at muligheden reelt er der, siger studieleder Martin Jes Iversen.

Han understreger dog, at langt størstedelen af CBS’ studerende tager en kandidatuddannelse, og den nye mulighed skal ses som et alternativ.

Martin Jes Iversen fortæller, at årets interesse for det nye uddannelsesforløb får ham til at overveje, om det er muligt at udvide de nuværende 22 pladser fra næste år og dermed give studerende fra andre uddannelser mulighed for at søge ind på forløbet.

Konkurrence, karakterer og motivation

Hver virksomhed har investeret 50.000 kr. pr. studerende, og en tæt kontakt mellem de to parter skal være med til at sikre de studerende nogle kompetencer, som kvalificerer dem til en fastansættelse direkte efter endt bacheloruddannelse.

Næste skridt i ansøgningsproceduren er en case competition. På baggrund af deres resultat i konkurrencen, cv, motivation og karakterer bliver 35-40 studerende udvalgt til interviews i de virksomheder, som sponsorerer uddannelsen. Det er i høj grad virksomhedernes behov for konkrete profiler, der afgør hvem, der kommer ind på uddannelsen.

- I forløbet indgår bl.a. et halvt års internship i virksomhederne samt projektskrivning, og derfor er det helt afgørende, at det er de rigtige profiler, der bliver matchet med virksomhederne fra begyndelsen, siger Martin Jes Iversen, der forventer, at de 22 pladser er besat 1. juni 2012.

 

Virksomheder og antal studiepladser

KPMG 5

Nordea 3

A.P. Møller-Mærsk 3

Carlsberg 3

Google 2

Danfoss 2

Ernst & Young 1

Rederiet Norden 1

Henning Larsen 1

Microsoft 1

Sidst opdateret: Communications // 23/03/2012