Graduateprogrammer er nøglen til store virksomheder

Det er blevet eftertragtet at blive ansat i en graduatestilling.  D. 7. november kl. 18.00 afholdes CBS Company Night, hvor studerende kan møde syv store virksomheder og finde ud af, hvordan de får en bid af deres graduateprogram.

 
06/11/2012

Det er blevet eftertragtet at blive ansat i en graduatestilling.  D. 7. november kl. 18.00 afholdes CBS Company Night, hvor studerende kan møde syv store virksomheder og finde ud af, hvordan de får en bid af deres graduateprogram.

 

Før finanskrisen var det ofte en ”plan B” for mange dimittender at blive ansat i en graduatestilling. Sådan er det ikke længere. Ifølge CBS Career Center begynder omtrent 200 tidligere CBS-studerende hvert år i graduateprogrammer - og langt flere søger. CBS fører sammen med DTU, når det kommer til graduateansættelser.

Kan ses som en forlovelse

Finn Kjerulff Hansen er Senior Career Advisor på CBS. Han forklarer, at vejen til drømmevirksomheden ofte går via en graduatestilling:

- En række store virksomheder har graduateprogrammer, og vil man have en stilling her, så er det ofte via graduateprogrammerne, der rekrutteres, men man kan ikke være sikker på, at fremtiden i virksomheden herved er sikret. En graduatestilling er ikke en sikker vej til en fast stilling. Det er en længere forlovelsesperiode, hvor to parter gensidigt finder ud af, om de skal skilles eller giftes. Et ægteskab beror på hårdt arbejde, siger Finn Kjerulff Hansen.

Finn Kjerulff Hansen påpeger, at det er en god idé at dukke op til CBS Company Night og gøre sig bemærket, hvis karriereplanen indbefatter en graduatestilling. CBS Career Center undersøgelse fra en lignende event sidste år viser, at mange af de fremmødte studerende fik kontakt med de virksomheder, som de håbede på.

Sommerfugle i pupper

En graduateansat bliver en del af et fastlagt program sammen med en gruppe, hvor alle får indblik i store dele af virksomheden. Typisk skal den graduateansatte også til udlandet og arbejde i en periode. Finn Kjerulff Hansen forklarer, at det er en storslået mulighed for at dygtiggøre sig, men at graduateprogrammerne alligevel ikke ”er for alle”:

- Selvom flere graduateprogrammer har fokus på specialisering, så er graduateprogrammer ikke nødvendigvis for dem, der ved præcist, hvad de vil, og hvor de vil hen. Man kan se graduateansatte som sommerfugle i pupper. De skal ud og prøve kræfter med virksomheden, der fornemmer et talent hos den unge, som de gerne vil udfolde. Via graduateprogrammet kan den graduateansatte forlade puppen og blive en meget, meget dygtig medarbejder, siger Finn Kjerulff Hansen.

 

Godt at vide om graduateprogrammer:

• Programmerne varer i et til to år.

• Graduatestillingen er ofte opdelt i tre perioder, hvor der arbejdes i forskellige afdelinger. Ofte er en af perioderne i udlandet.

• Betegnelsen 'traineestillinger' blev også brugt om lignende dimittendansættelser. 

• Graduateprogrammer organiseres forskelligt fra virksomhed til virksomhed.

• Dimittender, der har været arbejdsløse eller arbejdet i en anden virksomhed i et op til et år, kan ofte også søge graduatestillinger.

Læs mere om arrangementet her

Sidst opdateret: Communications // 08/11/2012