Første fag for nye studerende: Social ansvarlighed

Nyheder

Profit, børnearbejde og ansvarlighed er første punkt på programmet for nye bachelorstuderende

 
30/08/2010

En hel dag med social ansvarlighed

Det bliver nye studerendes første møde med Copenhagen Business School, når de onsdag den 1. september begynder på deres bacheloruddannelse.

Profit, børnearbejde og uddannelse

Budskabet er ikke til at tage fejl af. De studerende skal lære at tænke social ansvarlighed ind i deres nye rolle som studerende og i deres fremtidige job.

- Måden vi driver virksomhed på har ændret sig. Det handler stadig om profit, men måden hvorpå denne profit opnås har ændret sig. Det handler om klimaforandringer, børnearbejde, menneskerettigheder, social ansvarlighed, etik, moral og i sidste ende handler det om noget så simpelt som tillid til virksomheder, siger projektleder for ansvarlig ledelsesuddannelse på CBS, Jonas Eder-Hansen.

Til formålet har CBS inviteret danske erhvervsledere og inspiratorer som bl.a. Christian Stadil, CEO for Hummel, forfatter Tania Ellis og Simon Boas, CSR manager for Carlsberg. Sammen med en række forskere fra CBS giver de deres bud på ansvarlig virksomhedsledelse.

Case med IT Factory

De studerende kommer også selv på prøve, når de bliver præsenteret for en række etiske og moralske dilemmaer i en fiktiv case omkring revisionsfirmaet KPMGs involvering i skandalen om it-virksomheden IT Factorys leasingkarrusel.

- Det er andet år i træk med Responsibility Day for de ny førsteårsstuderende og vi kan tydeligt mærke en stigning i antallet af studerende der har fattet interesse for dagen, siger Jonas Eder-Hansen, som fortæller, at arrangementet også er blevet modtaget med overvældende interesse internt på CBS, i erhvervslivet og blandt de frivillige organisationer.

FNs principper for ansvarlig ledelsesuddannelse

I 2008 underskrev CBS FNs principper for ansvarlig ledelsesuddannelse (UN Principles for Responsible Management Education – PRME). Initiativet bygger på en idé om, at kimen til fremtidens ansvarlige ledere skal sås allerede i deres uddannelse.

Læs mere på http://www.unprme.org/.

Sidst opdateret: Communications // 09/09/2010