Brobyggere mellem forretning, it og information

Nyheder

Nye profiler på cand.merc.(it.)

 
12/05/2009

Nye profiler på cand.merc.(it.)

Læser du HA(dat.) eller BA(im.), vil det i 2009 være muligt at vælge mellem to nye overbygningsprofiler, nemlig IT Management and Business Economics, der undervises på dansk (engelsk fra 2012) og Information Management, hvor der undervises på engelsk. Overordnet vil studerende på disse profiler få samme titel, nemlig cand.merc.(it.), når de er færdiguddannede. Samtidig skifter HA(dat.) også navn til HA(it.).

Som udgangspunkt er IT Management and Business Economics-profilen rettet mod studerende fra HA(dat.), hvor studerende fra BA Information Management typisk vil vælge Information Management-profilen. Den nye cand.merc.(it.) er dog designet således, at der er mulighed for at vælge en anden profil, end den ens bachelor umiddelbart leder op til.

- 'Tankerne bag cand.merc.(it.) er at udbyde profilfag, der stiller skarpt på den unikke faglighed og identitet, de studerende udvikler på deres profil, samtidig med at udbyde fag, der er brede nok til at ramme begge profiler, og dermed skabe muligheder for synergi blandt kandidaterne', siger Dorte Madsen, der er studieleder for uddannelsen.

Brobyggere mellem forretning, IT og information

At skabe muligheder for synergi mellem profilerne er samtidig en af årsagerne til, at der på første semester er indlagt tre obligatoriske fag for alle cand.merc.(it.) studerende. Kandidaterne lærer at anvende deres tværfaglige kompetencer til at bygge bro mellem forskellige funktioner og fagligheder i en organisation, hvilket gør dem i stand til at løse problemstillinger, der involverer mere end ét fagområde.

Derefter specialiserer de enkelte profiler sig inden for de to kerneområder. Formålet med IMBE-profilen er at uddanne kandidater, der er i stand til at analysere og løse komplekse problemstillinger i forbindelse med design, udvikling, anskaffelse og implementering af informationsteknologi i organisationer. Information Management profilen har information som omdrejningspunkt og fokuserer på den rolle, som information og informationsledelse spiller i organisationers værdiskabelse og strategiske processer.

Fælles for alle cand.merc.(it.) kandidater er, at forretningsforståelsen og ledelseskompetencerne er i front, hvilket netop noget af det, der adskiller cand.merc.(it.) fra andre it-uddannelser, der udbydes i dag.

Læs mere om uddannelserne.

Cand.merc.(it.)-kick-off - åbent hus

Den 15. maj 2009 vil der være mulighed for at komme og høre mere om cand.merc.(it.). Studiet holder åbent hus for alle interesserede. På dagen vil der være foredrag med fire forskellige virksomheder, god mulighed for spørgsmål og efterfølgende sandwich, øl og vand.

Læs mere om arrangementet.

Sidst opdateret: Communications // 06/07/2010