Ansøgertal: Det rigtige valg

Nyheder

Ikke alle kandidatansøgere kan forvente at få deres 1. prioritet opfyldt

 
07/06/2010

5.190 unge havde i år en kandidatuddannelse på CBS som deres 1. prioritet. Det er en stigning på godt 20 procent i forhold til sidste år, men desværre er det ikke længere en selvfølge, at man får sit ønske om en specifik linje opfyldt. Det fortæller sekretariatsleder Anne Mette Hou.

- Cand.merc.-studierne er ved at nå en smertegrænse, og det betyder, at man ikke kan være sikker på at komme ind på ens fortrukne linje, siger hun.

Det gode valg – er ikke det samme for alle

Hun fortæller, at Admissions Office, som er ansvarlig for optaget af nye studerende, ofte ser en tendens til, at ansøgerne skeler til, hvad andre gør og sætter de mest populære uddannelser øverst på listen.

Anne Mette Hou synes fx, at det er ærgerligt, at nogle søger cand.merc.-linjen ’Finance and Strategic Management’ alene fordi den pr. tradition har mange ansøgere.

- Valget af kandidatuddannelse er vigtigt, og jeg bliver glad, når jeg ser ansøgere, der gør hvad de kan, for at træffe et kvalificeret valg. Åbenthusarrangementer og samtaler med studievejledningen er nogle af de ting, der kan hjælpe dem med at finde den rette vej, siger hun.

Adgangsbegrænsning på cand.merc.

Alle, der har et retskrav på at blive optaget på cand.merc., får tilbudt en plads, men ikke nødvendigvis på en bestemt linje, og Anne Mette Hou forventer også, at alle øvrige ansøgere med en direkte adgangsgivende bachelorgrad får tilbudt en plads. Men det er langt fra sikkert, at situationen bliver den samme næste år.

Når adgangskravene fra næste år bliver lavere, vil flere kvalificere sig, og så bliver adgangsbegrænsningen nødt til at træde i kraft, også for ansøgere med en direkte adgangsgivende bachelorgrad.

- Selvfølgeligheden ligger dybt hos mange ansøgere, der med en erhvervsøkonomisk uddannelse regner med, at de automatisk kommer ind på en cand.merc.-uddannelse, men fra næste år er det ikke sikkert, at vi kan opfylde deres ønske, siger Anne Mette Hou.

Og allerede i år er der altså en hel del, der ikke får deres ønske om en bestemt linje opfyldt.

Se ansøgertallene

I år får de spændte ansøgere svar allerede den 15. juni, hvilket er næsten en måned tidligere end normalt.

Sidst opdateret: Communications // 09/06/2010