CBS-initiativ vil sætte nye standarder for godt bestyrelsesarbejde

CBS er med til at stifte ny forening, der vil udvikle bestyrelsesarbejdet i Danmark. Ud over CBS tæller foreningens stiftere blandt andre KPMG, Kromann Reumert, Dansk Industri, PensionDanmark, Dansk Erhverv, DVCA og CBS Executive.

01/05/2013

CBS-initiativ vil sætte nye standarder for godt bestyrelsesarbejde. Gennem kompetenceudvikling skal bestyrelser klædes bedre på til at håndtere virksomheders udfordringer, siger professor Steen Thomsen, Center for Corporate Governance på CBS.

- Bestyrelsesopgaven er blevet mere udfordrende og mere interessant. Bestyrelserne deltager mere aktivt i strategiarbejde, risikostyring, ledelsessikring og kontrol. De har mere at skulle have sagt, og der forventes mere af dem. En større del af ledelsesopgaven er reelt flyttet op i bestyrelserne de sidste 10 til 15 år, siger han.

Den ny forening får navnet 'Foreningen til udvikling af bestyrelsesarbejde i Danmark' og foreningens stiftere tæller ud over CBS blandt andre KPMG, Kromann Reumert, Dansk Industri, PensionDanmark, Dansk Erhverv, DVCA og CBS Executive.

- Af mange grunde, ikke mindst af hensynet til landets vækst og konkurrenceevne er det nødvendigt at finde nogle løsninger, som udnytter den store viden og erfaring blandt de nye bestyrelsesemner. Produktivitet er ikke alene et spørgsmål om rammebetingelser og den almindelige medarbejder. Nogle få beslutninger om investering, risikostyring eller direktøransættelse kan gøre forskellen på succes eller fiasko. Produktivitet er derfor også et spørgsmål om god ledelse og det vil i stigende grad også sige godt bestyrelsesarbejde. Det er i virkeligheden et nationalt projekt at sætte nye standarder for godt bestyrelsesarbejde, siger Steen Thomsen.

Se hele programmet her og bliv tilmeldt åbningskonferencen 7. maj

For flere oplysninger kontakt professor Steen Thomsen, CBS, st.int@cbs.dk eller programdirektør Tom Jacobsgaard, CBS Executive tj@cbs-executive.dk.

 

Bestyrelsesuddannelserne
Som en del af det samlede initiativ har CBS Executive i samarbejde med Kromann Reumert og KPMG etableret et ambitiøst program til at opkvalificere bestyrelsesarbejdet i Danmark:

Board Leadership Masterclass: Et rent casebaseret program specifikt målrettet erfarne bestyrelsesmedlemmer med deltagelse af førende bestyrelsesformænd. Kursusstart den 24. juni 2013. Læs mere om programmet her.

Executive bestyrelsesuddannelse: Et uddannelsesprogram målrettet bestyrelsesmedlemmer med mindre erfaring samt ejerledere, ledere, rådgivere og andre, der har ambition om at levere kvalificeret bestyrelsesarbejde og forberede en evt. professionel bestyrelseskarriere. Kursusstart den 6. september 2013. Læs mere om programmet her.

Sidst opdateret: Communications // 25/01/2024