Kom med i de politiske partiers maskinrum

Hør fremtrædende medlemmer af partier som de Konservative, Socialdemokraterne og Venstresocialisterne fortælle om, hvordan ledelse kan lykkes på en til tider dramatisk scene.

21/02/2014

Foto: Folketinget/Anders Hviid

Af Mikael Koldby
Hvæssede knive og pinefulde pressemøder er det indtryk medierne af og til giver af politisk ledelse. Det er vilkår, som stiller endnu større krav til jobbet. I næste uge åbner CBS-netværket for ledelse i praksis, CAMS (Center for Applied Management Studies), for spørgsmålet: Hvad kræver det at lede et politisk parti?

Med ”Seks indspark fra den politiske virkelighed” kan læsere og gæster møde de ex-fremtrædende medlemmer af politiske partier: Knud Enggaard, Jakob Buksti, Preben Wilhjelm, Søren Bald, Aage Frandsen og John Wagner fortælle frit om nøglepositionen i maskinrummet.

Miniserie om ledelse i politik
Ifølge tovholder på netværket og bogserien, Knud Erik Nielsen, er bogen om ledelse af partier nummer to i en miniserie, som giver indblik i det politiske liv. Den første handlede om ledelse af Folketinget og den næste som udkommer i marts handler om politisk ledelse af ministerier.

- De seks forfattere bruger ordet samarbejde om ledelse i partier. Det er ordet som går igen, samarbejde på alle niveauer og på tværs af partiskel, siger Knud Erik Nielsen.

Tirsdag d. 25. februar kan interesserede møde forfatterne, som efter god akademisk tradition og vane i CAMS-netværket opponeres af journalist Kaare R. Skov og lektor Helene Helboe Pedersen, ifølge Knud Erik Nielsen ”én der repræsenterer den akademiske side og én fra uden for murene”.

Indsigt i peak-experiences
Arrangementet og bogen er den 31te i rækken siden 1998 og har med nyligt afdøde professor Erik Johnsen i spidsen givet taletid og erfaringsdeling fra tidligere topledere, som med deres ”peak-experiences” har beskrevet andelsbevægelser, fagbevægelser, små og store private virksomheder og offentlige organisationer. ØK, DR, NESA, Forsvaret og Toldvæsnet er bare nogle få eksempler

- Vi inviterer ledere til at skrive om deres ledelseserfaringer på tværs af brancher og tid. Målet er, at især studerende interesseret i ledelse får en bred orientering og personlig fortælling om dansk ledelse. Det er eviggyldige sandheder, der går igen og igen i ledelsessituationer, nedskrevet og genfortalt uden en bestyrelsesformand, der ånder én tungt ned ad nakken, siger Knud Erik Nielsen.  

For flere oplysninger kontakt seniorforsker Knud Erik Nielsen email kenielsen3460@gmail.com.

Sidst opdateret: Communications // 31/07/2018