Konference om forebyggelse af stress på arbejdspladsen

Få indsigt i den nyeste forskning i stress, og hvordan vi forebygger sygdommen på denne konference der arrangeres i samarbejde med arbejdsmarkedets parter under organisationen Fremfærd.

Onsdag, 26 februar, 2020 - 13:00 to 16:00

bjarke_maccarthy_617x347.jpg
Foto: Bjarke MacCarthy

Onsdag d. 26. februar, kl. 13:00-16:00, Ovnhallen, Porcelænshaven 20, 2000 Frederiksberg


Vil du vide mere om, hvordan skam og stress er relateret? Og få konkrete redskaber til, hvordan du som leder eller medarbejder kan arbejde aktivt for et bedre arbejdsmiljø?

Så deltag i konferencen om forebyggelse og nye perspektiver på stress den 26. februar, hvor forskningsprojektet ”Ledelse, arbejdsfællesskaber, kerneopgave og stress” præsenteres af ph.d. og postdoc Pernille Steen Pedersen fra Institut for Ledelse, Politik og Filosofi, CBS.

Forskningsprojektet er udarbejdet i samarbejde med en række danske kommuner samt arbejdsmarkedets parter under organisationen Fremfærd.

”Hidtil har vi først haft fokus på stress, når den rammer os, men jeg mener, vi bør forebygge sygdommen gennem et godt arbejdsmiljø. Stress forekommer oftest, når der er uoverensstemmelse mellem en opgave og rammerne til at løse den. Men det kan vi faktisk gøre noget ved,” siger Pernille Steen Pedersen.

På konferencen kan du blive klogere på:
•    Hvordan skam og mangel på anerkendelse kan spænde ben for et godt arbejdsmiljø

•    Hvordan nye dialogværktøjer giver blik for sammenhængen mellem stress og skam og et sprog for at tale om det, der er svært

•    Hvordan ledere, tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter kan sætte psykisk arbejdsmiljø på dagsordenen ved hjælp af nye dialogværktøjer

Det er gratis at deltage, og de 600 pladser bliver fordelt efter først til mølle-princippet. Tilmelding senest 19. februar via tilmeldingslink.


Program
Kl. 13.00 – 13.15: Velkomst ved rektor på CBS, Nikolaj Malchow-Møller, og introduktion til dagens program

Kl. 13.15 – 14.15: Præsentation af værktøjerne ”En oplyst anerkendelsesrejse – nyt perspektiv på stress” og forskningen bag, ved Pernille Steen Pedersen, ph.d., postdoc, CBS

Kl. 14.15 – 14.30: Pause og networking

Kl. 14.30 – 15.15: Erfaringer med dialogværktøjer – hvad kan dialogværktøjet i forhold til en kollektiv forebyggelse af stress på arbejdspladsen? – diskussion med repræsentanter fra Rudersdal og Skanderborg kommuner og arbejdspladser.

Kl. 15.15 – 16.00: Paneldiskussion mellem forskere og konsulenter på området, perspektiver på samarbejdet mellem forskning og praksis, når det gælder ledelse, kerneopgave og arbejdsfællesskaber – hvordan kan forskningsbaseret viden om arbejdsmiljø omsættes til handlingsanvisninger på arbejdspladserne - hvad skal arbejdspladserne være opmærksomme på for at få værktøjer og metoder til at virke?
 

Sidst opdateret: Communications // 02/09/2020