Svingdørsskolen

Er ny teknologi og mere ledelse svaret på elev - og lærerfravær i folkeskolerne?

 
Torsdag, 4 september, 2014 - 13:00 to 16:00

DEBATMØDE  DEN 4. SEPTEMBER KL 13-16 PÅ CBS
Solbjerg Plads, lokale SP S 010 (Nykredt Aud)

Japanske forskere har i flere omgange besøgt danske, svenske og finske folkeskoler for at kaste lys og hvad japanerne kan lære af os. Danske skoler er i en unik førerposition i brugen af ny teknologi mellem skolen og hjemmet og eleverne og skolen. Hvor japanerne higer efter focus og koncentration, er danske skoler på nettet i timerne, mellem timerne og efter timerne.

Til gengæld slår de danske skoler japanerne med højt fysisk fravær fra læringssituationen. Lægger man sygdom, barsel, og kompetenceudvikling sammen på lærersiden og tager elevernes sygefravær oveni, er der meget lidt fælles fysisk  tid for lærerne og eleverne. Betyder svingdørsskolen at eleverne bliver godt rustet til livet og det fremtidige jobmarked, eller betyder det store fravær at eleverne  reelt går glip af kontinuitet i læringen og havner på et niveau, der er markant lavere end Japan, Sverige og Finland?  

På debatmødet vil forskere fra CBS og Japan fremlægge data, der viser at brugen af nye teknologier i skolerne er på et meget højt niveau, men stiller spørgsmålstegn ved om skolerne har indtænkt teknologi i sammenhæng med de fraværsudfordringer som skolerne også har.  

Programmet for dagen er

13:00 Velkomst til dagen
Kim Normann Andersen, Professor, CBS

13:15 Danske skoler giver den gas på teknologien, men uroen er der og mangler der fokus?
Japanernes oplevelser i danske, svenske og finske skoler
Shimpei TOYOFUKU, International University of Japan

14:15 Pause

14:30 Den fraværende skole: data og debat om lærerfravær
Kim Normann Andersen, Professor, CBS

15:15 Er mere og bedre ledelse svaret?
Camilla Sløk, lektor og Leder af Center for Skoleledelse, CBS

16:00 Slut på dagens program
.

Det er gratis at deltage i arrangementet. Du skal dog sende en e-mail med angivelse af navn og tilmelding til andersen@cbs.dk. Du vil så modtage en bekræftigelse på tilmelding samt modtage detaljer om programmet.  Hvis du har spørgsmål om arrangementet, er du velkommen til maile eller ringe på 3815-2437.
 

Sidst opdateret: Communications // 29/08/2014