Serie: Ledelse og innovation i offentlige organisationer

I uge 44 sætter hele den offentlige sektor fokus på ledelse, under Ledelsesugen hvor ledere på alle niveauer, lederforeninger, forskere og mange flere inviteres til at debattere tendenser, nørde ny viden og dele eksempler på god ledelse.

24/10/2022

På CBS tager vi del i debatten og bringer i ugerne op til og under Ledelsesugen artikler om offentlig innovation og ledelse. Hvordan ser innovation ud i offentlige organisationer, og hvordan skaber man de bedste betingelser hverdagsinnovation? Hvordan håndterer ledere bedst de udfordringer som den hybride arbejdsform bringer med sig, og hvordan balancerer man hensynet til en fællesskabsfølelse overfor medarbejdernes ønske om fleksibilitet? Og hvorfor taler alle i den offentlige sektor egentlig om transformation? Det kan du blive klogere på i serien.

Læs mere om CBS Leadership initiative

For at kunne løse komplekse samfundsudfordringer og besvare de store spørgsmål er det nødvendigt med god og ansvarlig ledelse på tværs af arbejdsområder og fagdiscipliner. Derfor arbejder vi dagligt på at bygge bro mellem forskning og ledelse i praksis.

CBS Leadership bringer forskere og ledere sammen om en fælles ambition: At udøve ledelse, der skaber robuste virksomheder og organisationer, som leverer resultater, og som bidrager med transformative løsninger på samfundets vigtigste udfordringer.

Læs mere om CBS Leadership her


Innovation handler ikke om at vende alt på hovedet

offentlig innovation artikel
Innovation: Der er store gevinster at hente, hvis offentlige ledere får skabt forudsætningerne for innovation i hverdagen, og her er kendskab til drift, meningsskabelse og inddragelse nogle af nøgleingredienserne.

Transformation er blevet et buzzword

transformation buzzword
Der er stor risiko for, at den offentlige sektor både blæser og har mel i munden, siger CBS-professor Niels Åkerstrøm Andersen. For det er blevet moderne at være i konstant transformation til frustration for ledere, medarbejdere og borgere. Her er hans karakteristik af sektorens udvikling.

Fleksibilitet eller fællesskab: Den hybride arbejdsform sætter ledere på prøve
hybrid

Ni ud af ti virksomheder tilbyder deres ansatte mulighed for hjemmearbejde. Udviklingen udfordrer ledere, men kan håndteres med åbenhed og involvering og det rette mix af tillid og tilsyn, lyder rådet fra forskere

 

Kontakt 

Martine Mengers (mm.slk@cbs.dk)

Journalist, Sekretariat for ledelse og kommunikation, CBS 

Sidst opdateret: Sekretariat for Ledelse og Kommunikation // 11/07/2023