Forsker fra CBS vinder den prestigefulde Tietgenprisen

Florian Kock forsker i adfærd, og i år modtog han Tietgenprisen på 500.000 DKK for sin innovative og omfattende forskning i turisme og oplevelsesøkonomi i Danmark.

07/12/2022

Af: Richard Steed / Foto: Carsten Lundager

Florian Kock anvender udviklingspsykologi til at analysere moderne menneskers adfærd. Hans innovative tilgang til feltet har blandt andet gjort det muligt at kortlægge og forudsige turisters ændrede rejsemønstre som følge af coronapandemien. Indsigter, der har vist sig nyttige for erhvervslivet, politikere og medierne. 

”Jeg er meget beæret over at modtage denne pris, da det i mange år har været et af mine mål,” siger Florian Kock, som vil bruge den halve million kroner, der følger med Tietgenprise, på at opbygge et doktorkollokvium, hvor han vil invitere 15 talentfulde unge forskere, Ph.d.-studerende og adjunkter fra hele verden til København, for at udveksle og udbrede deres viden, og på lang sigt forhåbentlig tiltrække dem til Danmark," siger Florian Kock. 

”Når man har rundet de 35, har man en lang liste af udgivelser med mere end 2.000 citeringer bag sig, man ligger i toppen af sit forskningsfelt, og man har måske ovenikøbet været i stand til at kommunikere sin viden bredt ud til fordel for erhvervslivet, politikere og medierne. Og vi kan kun understøtte det faktum, at denne pris bliver brugt til at tiltrække den bedste viden indenfor feltet til Danmark,” siger Jakob Roland Munch, formand for Tietgenprisens komite.

Danish Society for Education and Business arbejder grundlæggende med at løfte uddannelsesniveauet og forskningen i Danmark med et globalt erhvervsperspektiv. Hvert år uddeler DSEB Tietgenprisen i anerkendelse af en (eller flere) ung(e) forsker(e)s væsentlige forskning indenfor erhvervsorienterede humanistiske og samfundsfaglige områder, og hvis forskning er fordelagtig for det danske erhvervsliv. 

FAKTA om DEA:

Tietgenprisen er blevet uddelt siden 1929, hvor den blev etableret for at markere 100-året for C.F. Tietgens fødsel. Det er en af Nordens største og mest prestigefulde priser indenfor humanistiske og samfundsfaglige fagområder. 

Tietgenprisen uddeles af en uafhængig komite, som består af formand Jakob Roland Munch, som også er professor på KU, institutleder Mette Wier fra DTU Management, professor Signe Vikkelsø v. Institut for Organisation på CBS, lektor Dorte Brogaard Kristensen fra SDU, lektor Helena Sandberg fra Lund Universitet og CEO for Rambøll Danmark, Ib Enevoldsen.

For at læse mere om Tietgenprisen klik her.

For at lære mere om Florians forskning se videoen.

For at læse mere om Florians forskning klik her

 

Sidst opdateret: Sekretariat for Ledelse og Kommunikation // 09/12/2022