Nyheder


 • 01.12.2022

  Fodbold-VM i Qatar: Derfor er det så svært at kigge væk

  Moralske skrupler stopper ikke flertallet i at se fodbold-VM i Qatar. Men hvorfor er det så svært at kigge væk? Fodbold, og i særdeleshed VM, er det mest engagerende og afhængighedsskabende sportsevent i verden, vurderer sportsøkonom.
 • 30.11.2022

  Nyt forskningsprojekt skal lære os at tackle boligmarkedets stigende priser

  Boligpriserne er en af de vigtigste faktorer for vores privatøkonomi og for samfundsøkonomien generelt. Alligevel er der ikke enighed om, hvilke indgreb, der kan regulere markedet. Den problemstilling vil Kathrin Schlafmann undersøge, efter hun netop har modtaget en af Danmarks Frie Forskningsfonds prestigefyldte Sapere Aude-bevillinger på 6,2 millioner kroner.
 • 22.11.2022

  Ny forskning skal gøre os klogere på, hvad det vil sige at miste data

  Nanna Bonde Thylstrup, lektor på CBS, har netop modtaget et af Europas mest prestigefulde forskningslegater, et ERC Starting Grant fra det Europæiske Forskningsråd på ca. 15 millioner kroner. De næste fem år, vil hun udforske og finde nye måder at forstå datatab på.
 • 15.11.2022

  Klimaprojekt fra CBS modtager Velux HUMpraxis-bevilling

  HUMpraxis-programmets omdrejningspunkt er at skabe ny viden og konkrete løsninger i forhold til aktuelle udfordringer inden for det sociale område og miljøområdet. To forskere fra CBS, Robin Holt og Christina Juhlin, har derfor modtaget en bevilling på 5.431.382 DKK til deres projekt, KLIMA-DEL.
 • 15.11.2022

  Følg med i CBS’ nye forskningsudgivelser / December

  Hvordan bliver tid komprimeret og strukket ud i strategiarbejde? I denne måneds oversigt over forskningsudgivelser fra CBS kan du blive klogere på netop dette samt mange andre af de emner, der præger forskningens verden lige nu.
 • 14.11.2022

  Nyt syn på arbejdslivet udfordrer ledelsen

  Bureaukratisering, travlhedskultur og manglende mening med arbejdet er tilsyneladende emner, som frustrerer flere ansatte. Det stiller krav til ledelsen om forandring, hvis den vil fastholde medarbejderne, påpeger forsker. Han bakkes op af tidligere leder, som selv sagde sit job op.
 • 01.11.2022

  Følg med i CBS’ nye forskningsudgivelser / November

  Hvordan gør integration, konvergens og økonomisk politik sig gældende i Europa? I denne måneds oversigt over forskningsudgivelser fra CBS kan du blive klogere på netop dette samt mange andre af de emner, der præger forskningens verden lige nu.

Sider