CBS tager sin forskning i diversitet, ulighed og digitale transformationer til Folkemødet

Skal du til feministisk speed-videndeling om økonomi og ligestilling, skal du høre om tech-dilemmaer i ’Etik-monopolet’ eller vil du hellere til debat om bæredygtige investeringseventyr om bord på kutteren Anton, hvor diversitetsforskning møder Dansk Industri og organisationen for oprindelige folk? Meget at vælge imellem – mød vores forskere i debat om nogle af tidens vigtigste dagsordener på Folkemødet midt i juni.

01/06/2022

Det bliver uden øresnegl, når akademiske ledere og kolleger fra CBS’ tre tværfaglige forskningsplatforme bringer deres viden i spil under Folkemødet, #videnerfandemeikkeetsynspunkt– men debat, dét vil der blive! CBS’ forskningsinitiativer danner siden 2018 ramme om undersøgelser af nogle af verdens allervigtigste udfordringer, nemlig diversitet, ulighed og digitale transformationer, og Folkemødet er en oplagt arena, når det gælder om at dele viden med den brede offentlighed, politiske beslutningstagere, NGO’er og repræsentanter for erhvervslivet.

Mikkel Flyverbom, professor (MSO) og leder af CBS’ Digital Transformations Platform, er optaget af hvordan digitale teknologier former vores samfund – du har sikkert mødt ham i medierne, hvor han ofte bidrager med viden og nye perspektiver i debatten om ansvarlige tilgange til tech. I Allinge kan du derfor møde Flyverbom ved flere lejligheder, blandt andet fredag middag på Ydermolen, hvor Dataetisk Råd inviterer til ’Etikmonopolet og de teknologiske dilemmaer’ – et velkendt format for mange, men denne gang med publikum i rollen som Monopolet, der kommer med bud på løsninger. Foruden Flyverbom kan du møde Danmarks tech-ambassadør og medlemmer af Dataetisk Råd og Ungeråd. ’Kom med til debatten og bliv klogere på digitaliseringens kraft på godt og ondt. Til debatten vil temaer såsom overvågning, digital dannelse, inklusion, ulighed, algoritmers magt og sundhedsdata blive diskuteret’, lover Rådet.

Ligeså levende bliver det, når der bydes op til feministisk Lørdagsbar, hvor sidste års succes med speed-videndeling igen suser afsted: 20 markante kvinder har to minutter til at give et indblik i vigtige emner som økonomisk ulighed, den ”feminiserede folkeskole”, voldtægtssagers kattelem, køn og krig, bespænd for kvinder i musik og meget andet. Her kan du møde organisations- og kønsforsker Sara Louise Muhr og økonom Birthe Larsen, der til daglig leder CBS’ forskningsplatforme for hhv. diversitet og ulighed – emner, de begge formidler vidt og bredt, så du er sikkert stødt på deres navne før. På Folkemødet kan du møde dem begge ved flere lejligheder, Birthe Larsen også i debat om ulighed på ældreområdet, Sara Louise Muhr blandt andet hos Djøf, der inviterer til debat om, ’hvordan vi på bagkant af Metoo og Black Lives Matter kan gå mere ambitiøst ind i arbejdet med at modvirke bias og fordomme og dermed fremme diversitet’.

Diversitet er også et omdrejningspunkt, når platform-forsker Jacobo Ramirez går ombord på kutteren Anton fredag eftermiddag for at diskutere internationale forretningseventyr, bæredygtige investeringer, due diligence og menneskerettighedsproblematikker sammen med repræsentanter for Dansk Industri og IWGIA. ’I den afslappede atmosfære på dækket vover vi at lægge vores egne dagsordener lidt på hylden og i stedet bytte udfordringer’, varsler arrangøren, der foruden denne identitetsleg også opfordrer til publikumsdeltagelse.

Forud for Kutter-debatten ligger det beslægtede arrangement ’Finanssektorens rolle i den grønne omstilling’, hvor CBS-lektor Julie Uldam fra Digital Transformations-platformen vil bidrage med viden om tech og bæredygtighed. Sidst, men ikke mindst, kan du møde Diversity-platformens anden akademiske leder, når Florence Villeséche ryster panelet i Væksthus for Ledelse.

Hvis du har fået lyst til at møde platformenes forskere på Folkemødet, kan du finde dem i programmet her - du søger bare på CBS eller forskerens navn.

Du kan også finde en oversigt over alle CBS-forskernes Folkemøde-aktiviteter her.

Er du ikke på Folkemødet, kan du læse mere om de tre tematiske forskningsinitiativer på CBS’ hjemmeside, der fortæller om ny forskning, kommende arrangementer og meget mere:
•    Diversity and Difference Platform
•    Digital Transformations Platform
•    Inequality Platform

Hvis du får lyst til at møde CBS' andre forskere, studerende og ledere, kan du finde en oversigt her.

Vi glæder os til at møde jer – i Allinge, i medierne, til vores arrangementer: velkommen!
 

Sidst opdateret: Business in Society platforms // 10/06/2022