Bestyrelser overser grøn omstilling

Kun hver femte virksomhedsbestyrelse har af egen drift sat grøn omstilling på virksomhedens agenda. Det viser bestyrelsesrapporten 2022.

08/03/2022

Decoration

Bestyrelserne i de mindre og mellemstore virksomheder formår i al for ringe grad at sætte den grønne omstilling på dagsordenen.

I de virksomheder, som ikke allerede er blevet mødt af konkrete krav fra markedet eller myndigheder, er det kun i hver femte virksomhed, at bestyrelsen af egen drift  har igangsat konkrete aktiviteter, så virksomheden udnytter nye markedsmuligheder eller tilpasser sig nye krav, som følger af den grønne omstilling.

Det viser Bestyrelsesrapporten 2022, som er udarbejdet af BoardPartner, et netværk af erfarne professionelle bestyrelsesmedlemmer. Rapporten er baseret på svar fra 1455 bestyrelsesmedlemmer, der repræsenterer et bredt spænd af virksomheder.

For mig er det nærmest uforståeligt, for alle virksomheder skal tage stilling til den grønne omstilling. Hvis man ikke ser det som en mulighed, bør man i det mindste se det som en risiko, der skal håndteres, siger Michael Staal fra BoardPartner. Han er en af rapportens forfattere.

Læs hele artiklen på sustainreport.dk.

Sidst opdateret: Green Transition // 17/05/2022