Sammen med Politiken Live: Dit ansigt... er ikke dit eget

Vær med, når en af verdens mest kendte tech-debattører, den amerikanske kunstner og programmør Adam Harvey debatterer og udstiller i Politikens Live-arrangement 9. november - det sker i samarbejde med bl.a. CBS Digital Transformations Platform, CBS forskningsprojektet AI Reuse og Mandag Morgen.

26/10/2021

Læs mere i Politikens invitation:

Kom til en af årets mest spændende debatter, når Politiken nu inviterer til debat om automatisk ansigtsgenkendelse.

  • Tirsdag 9. november kl. 16-18 - Døre åbner kl. 15, hvor du kan se en udstilling af Adam Harvey.
  • PRESSEN, Politikens Hus, Vester Voldgade 33, København V eller via livestreaming
  • Gratis, men kræver billetbestilling
  • Deltag i Pressen eller via livestreaming.  
  • Har du bestilt billet til livestreaming, får du tilsendt link en time inden start

Dit ansigt er ikke dit egen

Beskrivelse

Internationalt topnavn: Du kan møde en af verdens mest kendte tech-debattører, den amerikanske kunstner og programmør Adam Harvey, der tager dig med ind i sit internationalt berømmede Exposing.ai-projekt.
Der kan du se, hvordan foto af intetanende mennesker fra sociale medier som Flickr og Instagram pludselig dukker op i databaser hos stor sikkerhedsfirmaer, der udvikler automatisk ansigtsgenkendelse.
 
Retten er sat: Du kan også overvære to af landets fremmeste juridiske eksperter - Emilie Loiborg fra advokatfirmaet Horten og Maria Ventegodt, national chef hos Institut for Menneskerettigheder - føre en ’retssag’ for og imod automatisk ansigtsgenkendelse på baggrund af en fiktiv, men realistisk case om den ”seneste” ghettopakke.
Blandt deres vidner er den tidligere PET-chef Jakob Scharf. Den socialdemokratiske retsordfører Kasper Sand Kjær og formanden for Dataetisk Råd, Johan Busse, vil reflektere over retssagen.
Men det er dig, der er juryen: Hvad siger du?
 
Aftenens værter er Politikens tech-redaktør og internationale kommentator, Michael Jarlner, og Tænketanken Mandag Morgens direktør Lisbeth Knudsen.
 
Mødet er arrangeret i samarbejde mellem Politiken, Mandag Morgen og Copenhagen Business School.
 
En tech-serie i samarbejde med Algoritmer, Data og Demokrati
I algoritmernes tidsalder har vi mere end nogensinde brug for moderne folkeoplysning. Derfor arbejder Politiken sammen med det uafhængige non-profit projekt Algoritmer, Data og Demokrati (ADD) om at skabe en række tech-talks, der skal formidle og debattere muligheder og dilemmaer i nye teknologier, samt give publikum viden og kompetencer til at navigere i et digitalt samfund.
 
Arrangementet om ansigtsgenkendelse den 9. november arrangeres i samarbejde med forskningsplatformen Digital Transformations (CBS) samt forskningsprojektet AI Reuse (CBS).
Sidst opdateret: Business in Society platforms // 17/05/2022