Platformforskere bag Djøfs Corona-katalog

Djøf’s TechDK Kommission lancerer nu sit Coronakatalog med anbefalinger om aktuelle problemstillinger i forbindelse med Covid-19 pandemien. To af forskerne fra CBS’ internationale forskningsplatform for digitale transformationer bidrager til både katalog og debat, professor Mikkel Flyverbom og lektor, ph.d. Nanna Bonde Thylstrup.

17/04/2020

'Vi må ikke blive så bange, at vi ikke tør tale om overvågningens bagsider´, siger kommissionens formand, Stinne Bosse, til Politiken.

I samme artikel peger CBS-forsker Nanna Bonde Thylstrup videre på risikoen for, at de funktioner, man måtte udvikle og tage i brug for at inddæmme coronasmitte, kan ende med at blive brugt på andre områder, når først de eksisterer og er introduceret, også kaldet function creep. ’Der er en tendens til, at teknologier, som er blevet udviklet med ét formål, ofte efterfølgende bruges i andre sammenhænge. Der kan hurtigt blive skabt en stemning af, at det ikke ville være forsvarligt, hvis vi ikke udnyttede de muligheder, som disse teknologier tilbyder’.

Dilemmaer omkring overvågningsteknologi er en akut del af billedet omkring den globale pandemi-håndtering, og her bidrager TechDK Kommissionen med fire anbefalinger i deres nye ’Coronakatalog’. TechDK Kommissionen er nedsat af Djøf og arbejder for at klarlægge de muligheder, faldgruber og dilemmaer, den digitale teknologiudvikling fører med sig.
Leder af CBS’ forskningsplatform Digital Transformations, Mikkel Flyverbom, professor MSO, er medlem af TechDK Kommissionen.

Læs artiklen i Politiken her
og TechDK Kommissionens Coronakatalog her

Corona katalog 

 

Sidst opdateret: Business in Society platforms // 17/05/2022