Nyt CBS-projekt: hjælp små virksomheder under Corona-krisen

Corona-krisen har allerede ramt hårdt: mange mindre virksomheder savner ressourcerne til den hurtige omstilling til en ny on-line praksis. Samtidig kæmper studerende og nyuddannede for at finde ståsted på et svindende jobmarked. Et nyt CBS-projekt har som sit mål at bringe virksomheder og studerende sammen i et frivilligt samarbejde. Invitationen er hermed givet.

14/05/2020

Corona-krisen har ramt mange virksomheder hårdt. Større virksomheder og organisationer har økonomi, kompetencer og infrastruktur til at klare det hurtige skift til en ny on-line praksis. Små og mellemstore virksomheder savner imidlertid ofte disse ressourcer. Det betyder forsinkelser, besværliggjort koordinering og øget sikkerhedsrisiko. Disse udfordringer er ikke nødvendigvis midlertidige, da nye normer er ved at tegne sig med online shopping og -arbejde; normer, der måske vil vare ved efter at restriktionerne slækkes.

Corona-krisen har også ramt studerende og nyuddannede betydeligt, og mange af dem kæmper med at finde jobmuligheder på et svækket arbejdsmarked. Mange af disse studerende er ivrige efter praktisk erfaring og i at bruge deres færdigheder til at hjælpe andre i samfundet. Det vil give dem bedre muligheder, når økonomien igen begynder at heles.

Projektets mål er at bringe virksomheder og studerende sammen.

Foreslå et projekt, meld dig som frivillig

Projektet inviterer mindre virksomheder til at foreslå et teknologi-projekt, der kan hjælpe dem i disse pandemi-tider. Projektets omfang skal svare til at en studerede/nyuddannet kan udføre det i en ulønnet periode på to uger eller mindre.

Projekter kan inkludere (men er ikke begrænset til)

• etablere eller modificere et website
  • Muliggøre online praksis for enten medarbejdere eller kunder
  • Sikre og forbedre digital sikkerhed
  • Hjælp med ledelse, design og analyse af data

Forslag vil blive screenet af projektets komité. Udvalgte projekter vil blive præsenteret for studerende med relevante kompetencer. Projekter, der enten er for ambitiøse eller ikke er kritiske for virksomhedens overlevelse vil blive afvist.

Hvis du er interesseret i at deltage, enten som virksomhed, studerende eller frivillig, send da gerne en email til adjunkt ved CBS' Department of Digitalization, Rob Gleasure, med dit navn, kontaktoplysninger og en kort beskrivelse (max 100 ord) af din virksomheds problem eller, for studerende, relevante kompetencer og interesser.

Email: rg.digi@cbs.dk

Projektet er en del af et internationalt universitetssamarbejde omkring udveksling mellem mindre virksomheder og studerende.

Sidst opdateret: Business in Society platforms // 17/05/2022